produktiv som bara den.

jag har varit synnerligen produktiv hittills idag. jag har tvättat fyra maskiner, kokat ärtsoppa från grunden och nu håller jag på att laga min favoritpastasås (vegatarisk, med squash, purjo, dill, créme fraîche och passerade tomater).

i eftermiddag tänkte jag åka ut till Sjögestad en liten sväng, det var längesen jag var där. jag är ju aldrig i närheten längre, nu när jag inte jobbar i Mantorp.

inte illa.

jag har köpt en jacka. och inte vilken jacka som helst, utan den här skönheten:
image267
märke: elvine
butik: sportif (vad trodde ni...)

nu ska jag äta popcorn och spela MySims. slå det en lördagkväll om ni kan.

redan fredag.

jag inser att det säkert räknas som dagens i-landsproblem, men mitt största problem på morgonen brukar vara att jag gäspar så mycket att tårarna rinner och därför är det svårt att sminka sig. det där var mitt största problem, i övrigt är allt bra.

go Mario!

Anna lyser med sin frånvaro på jobbet, men idag har vi klarat oss bra ändå. och eftersom hon är i Paris och roar sig fick jag dammsuga butiken även den här veckan. jag undrar om dammråttorna hinner bli sådär stora på en vecka eller om det var jag som slarvade sist...
idag kom det en sändning med t-shirts från Lazy Oaf, som var knäppa men söta. jag blev lite sugen på en men jag vet inte riktigt.

ja just det, igår köpte jag då äntligen ett Nintendo DS! jag har redan hunnit få träningsverk i fingrarna, men det är det värt. jag köpte även Super Mario Bros och Sonic Rush. Super Mariot är fantastiskt, mycket är likt det gamla 8-bitars. nu ska jag fortsätta spela!

run dmc eller run dmc? hm, svårt val.

jag har märkt att jag drabbas av beslutsångest ganska ofta nu för tiden. anledning? det spelas alltid musik på Sportif och det innebär många skivbyten på en dag. problemet är att det finns hemskt mycket att välja på, och man kan verkligen stirra sig blind på alla skivor. ofta fegar jag ur och väljer Run DMC eller the Raconteurs, som idag. annars kan jag alltid försöka lägga två skivor på varandra och se vad som händer, det gjorde en av mina kära kollegor idag. hint: det var samma person som även hjulade och rullade på golvet.


skoj.

vid det här laget har nog dom flesta sett Chris Crockers "leave Britney alone!", och det dröjde inte länge innan parodierna började dyka upp. roligast hittills är Seth Greens "leave Chris Crocker alone!". komplett med kajalmålning och allt.


opepp.

jag har ont i magen, har nog ätit för mycket glass.

jag känner att jag inte har så mycket att blogga om, och då blir det ju bara tråkiga inlägg. jag försöker lite ändå. idag har jag jobbat, men inget spännande hände. vissa medarbetare var på mindre glatt humör i förmiddags, men det blev bättre efter lunch.

imorgon är jag ledig och då ska jag nog inte göra något speciellt. det är städat här hemma, jag behöver inte tvätta så då återstår väl bara att lata sig. hoppas att det blir fint väder så att man kan ta sig en långpromenad.

nu är det inget på tv, så jag ska antingen se nån film eller spela tv-spel. om jag väljer alternativet film blir det en av dessa:
image265
image266
Hitchcock eller zombies? vi får se.

friday the nerd

i vissa aspekter är jag en liten nörd, och det står jag för.
exempel:
-jag älskar gamla amerikanska high school-filmer som t.ex Breakfast Club, Dazed & Confused, 16 Candles, Heathers, Pump up the volume, Pretty in Pink...
-jag har sett alla tre Sagan om ringen-filmerna löjligt många gånger (samt läst böckerna men jag föredrar filmerna)
-i mina tonår ägnade jag mig åt organiserade blandbandsbyten med andra musiknördar.
-mina absoluta favoritserie någonsin är Buffy the vampire slayer, och jag har hela serien på dvd.
sådär, nu vet ni lite mer om mig. take me or leave me (som också är en låt från musikalen Rent, som jag älskar)
image264
go get 'em!

andra mötet.

igår var det dags för det andra mötet i vår bokcirkel. närvarande var samtliga medlemmar; Kristin, Anna, Hanna, Helena, Cici och jag. mötet hölls hos Kristin som bjöd på cannelloni, sallad och vitlöksbröd, mycket gott! sen var vi duktiga och diskuterade boken ganska intensivt, alla hade mycket att säga den här gången. vid betygsättningen kom vi fram till att Påven Johanna skulle få fyra kors och ett plus av fem möjliga. sen passade Helena på att presentera nästa bok, Brustna hjärtans café.
sen blev klockan nio, och då blev det glass med varma hallon till Grey's Anatomy (med eller utan skinn på glassen). om den serien hade vi också mycket åsikter, framför allt om hur alla såg ut. det fanns visst ganska mycket som vi störde oss på.

nu är det snart jobb, och idag har jag mycket att göra. kul!


ikväll är det Grey's! (och annat)

jag gissar att dagen kommer att börja lite halv-tråkig men avslutas mycket roligare. först ska jag nämligen till jobbet och dammsuga hela butiken, inte direkt det roligaste man kan tänka sig. efter jobbet däremot, bär det iväg till bokcirkelmöte hos Kristin. betydligt roligare.

gah, jag stekte kycklingköttbullar igårkväll, och det luktar fortfarande stekos här. en klar nackdel med att bo i en etta, man kommer liksom inte undan stekoset någonstans. köttbullarna blev goda i alla fall.

brrrr...

ja, jag är extra äckelmagad på morgonen och nej, jag har inte ätit Kalles på femton år men kom igen...
image263
är det inte något av det äckligaste ni kan tänka er?

jag försökte i alla fall.

jag har gjort mitt bästa med att få rent mina stackars skor, men riktigt vita blir dom nog aldrig igen. men ljusgrått är ju en fin färg...

idag har det varit jobb igen, trevligt som vanligt. passade även på att köpa en Motel-klänning samt en 2K-tröja. jag måste säga att jag föredrar att kunna köpa kläder framför livsmedel på jobbet. nu vore det ju logiskt att lägga upp bilder på nyinköpen, men det får bli imorgon.

god natt! (nej, jag ska inte sova än, först ska jag läsa ut Påven Johanna)

my poor babies

image262



you really got me now

vilken fantastiskt rolig kväll det var igår! egentligen hade våran festkväll blivit inställd, så jag och Anna tänkte bara träffas och äta tacos och se på film. det blev så mycket mer än så! vi var hemma hos Anna och åt mat och tittade på dålig tv, samtidigt som vi förfestade och hittade på bus. jag tror verkligen att Annas grannar uppskattade våra högljudda versioner av In the Shadows och Natalie, som vi spelade in och skickade vidare till Pelle. under ett kort ögonblick där var vi avskedade, men han ångrade sig som tur var.
 
sen gick vi ner till stan, där vi träffade Kristin, Cici, Daniel och Per på BK. vi begav oss till Platens, dit även Pelle och Arvid senare kom. vi hade så otroligt kul! roligast av allt var de simulerade slagsmålen, som vakterna försökte styra av då de trodde att vi slogs på riktigt. sen bröt även jag och Kristin arm, men det blev oavgjort så vi får nog ha ett returmöte snart.

förresten så är jag en hemsk fotograf när jag är berusad.


vet någon hur man får bort fläckar från vita tygskor? mina Kawasaki ser hemska ut, men det var faktiskt värt det.

så var det lördag igen.

igår klädde vi på fyra stackars huvudlösa män. lugn lugn, det var de nya skyltdockorna. tänk förresten så barnsligt roligt det är att gå runt med en plast-arm och peka på saker eller klia sig på ryggen med. nu har vi bara dom kvinnliga dockorna kvar, som för övrigt har löjligt smala lår. det är kul att matcha ihop olika outfits, mindre kul när det inte finns dubletter av plaggen man bestämt sig för.

yep, det är jobb idag igen och efter det har jag jobbat min första vecka på Sportif (a.k.a. Sport IF). en mycket lyckad vecka, jag trivs fantastiskt bra!

snorunge

jag börjar visst bli förkyld, åh så jobbigt. jag får gå hemifrån lite tidigare så jag hinner till apoteket och kan köpa bafucin. sen är det jobb igen, min första Sportif-vecka börjar gå mot sitt slut (ja, det är ju lördag kvar också).

nu ska jag äta frukost och sen ska jag platta håret. häpp!

hoppa då Anna!

jag försökte blogga igår, men blogghelvetet ville ju inte funka. idag har vi packat ihop resten av rean, möblerat om i butiken, vikt en massa kläder och packat upp nya jeans. vi fick rätt mycket gjort idag... icke att förglömma: mat från Thai Coconut både igår och idag, fantastiskt. efter jobbet gick jag till Cici och hämtade en tröja. den är väldigt barnförbjuden och mina-föräldrarförbjuden, så det är all info jag tänker avslöja här. 

angående gris på trampolin-bilden menade Anna att jag fick publicera den om jag bytte ut grisens huvud mot t.ex. Annas, så det är precis vad jag har gjort.
 
image256
obs! bilden är lite manipulerad.

*beep*

jag har precis censurerat mig själv. jag bestämde mig för att ta bort ett inlägg med en bild som kunde uppfattas som stötande för vissa (Anna). alltså, det var ett konstverk från ett torg i Prag föreställande en gris på en trampolin. grisen var förvisso i äkta plast, men man vet aldrig med vissa (Anna). senast idag berättade någon att hon tyckte det var sorgligt att en del djur råkar lite illa ut i Påven Johanna.

så eftersom jag inte vill göra mig ovän med vissa som jag nu kommer att träffa varje dag (Anna) väljer jag att hålla på bilden tills jag får klartecken. nu ska jag läsa bok och sen ska jag sova.

p.s, jag gillar mitt nya jobb!

materialist är mitt andranamn.

jag fick en fråga om vilka ägodelar jag skulle ha tagit med mig om det hade börjat brinna (peppar peppar igen), så jag gör en lista:

-datorn (såklart, den är ju min bildbank)
-min kära bruna skinnväska (och i väskan ligger praktiskt nog båda plånböckerna och mobilen)
-moulin rouge-spegeltavlan som jag fått av mormor (liten och behändig, den får jag lätt med mig)
-smyckesskrinet (jag har nästan inga smycken, men det lilla jag har är mest presenter och ärvda saker så det vill jag ha med mig)
i farten gissar jag att jag slänger på mig min gråa svea-kofta som jag har till allt, och om jag har tid över springer jag upp en gång till och bär ut hela skohyllan.

pågående drama

det har varit alldeles för få brandmän i mitt liv de senaste veckorna, så tidigt i morse ringde jag SOS Alarm. nä, jag var faktiskt tvungen. jag vaknade av brandlarmet, inte mitt men grannens precis bredvid. efter några minuters frustration över att ingen stängde av det jävla larmet gick jag upp och ut i trappuppgången. alright, här luktar det bränt (flashback till ett par veckor sen, hos Tania). jag ringde på dörren men ingen svarade. då kollade jag in i brevlådan och såg att det i alla fall inte var någon brandrök därinne, men det stank nåt enormt.
så jag ringde efter brandkåren, som snart var på plats. "Torrkokning" sa dom åt varandra så snart jag hade öppnat ytterdörren och släppt in dom i trapphuset. efter att ha misshandlat grannens ytterdörr hörde dom ljud inifrån lägenheten. jo minsann, det låg nån och sov i stanken och oväsendet. hon tog sig till så småningom till dörren (jag gissar kraftig utekväll) och öppnade för brandmännen. "jag sov" hörde jag henne mumla medan fyra brandmän tog sig in i lägenheten och kollade att allt var i sin ordning. tydligen var spisen på och det var rök i lägenheten, men bara där.

jag tror inte att jag kan somna om nu, blev lite uppjagad... samtidigt fick jag återigen bevis för vilken sann materialist jag är när jag stod och funderade på vilka ägodelar jag skulle slänga ner i en väska om det hade börjat brinna (peppar peppar).

sådärja, det verkar som om det är över nu. jaha, undrar om det är nåt på tv. fortsätt att sova bara ni andra, ni kan ju läsa det här när ni vaknar om några timmar.

jag behöver nya tv-spel.

äh, jag orkade visst inte städa klart men det är ju en dag imorgon också. det känns inte riktigt som om jag kan dra fram dammsugaren nu... jag har haft en fantastisk slö kväll, ganska mycket tv-spel, lite fotboll och god mat. det blev ingen sushi ikväll, jag lagade köttfärssås (på kycklingfärs) istället. bra bra, nu har jag till fyra matlådor eller nåt.

imorrn måste jag ut till Sjögestad och lämna bilen. jag behöver den inte, för hädanefter kan jag gå till jobbet. ha!

nu ska jag läsa Påven Johanna, är det bara jag som inte har läst den än? och när var egentligen nästa bokcirkel? upplys mig gärna.

halvdags-rapport

nä, nu är jag uttråkad. jag borde fortsätta städa, men orkar inte just nu. jag är hemskt slö idag. jag vill göra nånting roligt, inte städa och vika tvätt. det är ju lördag, borde man inte hitta på något kul då?

om inget kommer upp blir det nog tv-spel och sushi ikväll.

helgens planer:

ingenting. kanske en liten tur till Sjögestad, en sväng på stan, tv-spel, bokläsning och varför inte lite sushi... ja det är klart, jag ska städa klart här också.

igår var ju då sista dagen på City G. jag fick en enormt stor blomma och alla skulle kramas. yikes. men fikat blev mycket uppskattat (såklart). jag fick looova att komma tillbaks och hälsa på, och en del ska våga sig in på Sportif. ah, inga mer jobbiga arbetstider eller fasligt fula arbetskläder.

aaanyway, jag är ju då lös och ledig ifall nån vill hitta på nåt i helgen.


yes!

sådär ja, nu är den äntligen här. fredagen den 7:e september, den sista arbetsdagen på CG. idag ska jag jobba 14.00-20.30, sen är det the end på min tjänst där. förstår ni hur bra det känns?
jag ska åka till jobbet lite tidigare, måste städa ur skåpet (som är en enda röra...).

klockan halv nio ikväll kommer jag att vara en av dagens lyckligaste människor.

106 kanelbullar senare

ja jäklar vad det bakades i förmiddags. nu finns det bullar så det räcker och blir över till mina ex-kollegor. jepp, bara en enda dag kvar nu. det var tur att jag inte försökte mig på att baka hemma hos mig , eftersom det blev sju plåtar med bullar.

image251
galet mycket bullar. inte bara snygga, dom är goda också!

image252
syltkakorna som bakades igår.

image253
och så jag i det hemskt snygga "the duck"-förklädet.

yo

efter jobbet idag åkte jag hem till Sjögestad för att låna köket en stund. med god hjälp av Sofie bakades det sen syltkakor så det borde räcka och bli över till alla på CG. imorrn blir det kanelbullar... jag börjar inte förren klockan tre, så jag har hela förmiddagen plus lite till på mig. inga problem. nu jävlar är det två dagar kvar.


jag kommer att köpa så mycket kläder...

sådär ja, nu har jag jobbat min första dag på Sportif. det gick bra, inte alltför mycket att göra dock... men framför allt hade jag bra mycket roligare än jag brukar ha på CG. Arvid bjöd på lunch, galet god mat från Thai Coconut. jag  passade även på att utnyttja min nya personalrabatt på ett par skor och en tröja.

efter jobbet gick jag, Anna, Cici och Kristin och åt på Magnolia. det blev mycket god mat idag! jag, Anna och Kristin åkte sen hem till Anna en sväng för klädprovning och drömtårte-ätning.

imorrn börjar jag kvart i åtta för sista gången, thank god.

ja, den börjar bli färdig.

image250

bulle?

när man slutar på CG måste man bjuda på fika, det är tydligen lag på det. vet ni hur många som jobbar där? nä, inte jag heller men det är en jäkla massa. hur som helst, på onsdag eller torsdag kommer det att bli kanelbullsproduktion i Sjögestad. jag får inte riktigt plats här hemma...

nu ska jag åka och jobba i Mantorp. imorrn är det smygpremiär på Sportif.

så var helgen avklarad.

nu har jag jobbat min sista helg på CityG, är det inte underbart? nu är det bara måndag, onsdag, torsdag och fredag kvar innan jag slutar för gott. idag har det varit extra tråkigt. dom sista två timmarna var det i princip inga kunder, så jag satt mest och dinglade med benen. sen kom en raggare och stötte lite på mig, men det skulle aldrig kunna bli något för han hade skinnväst på sig.

idag fyller Josse år, grattis! (ja, jag vet att den här gratulationen kommer väldigt sent på dagen, men jag har ju jobbat...)
image249

det funkar inte.

det här med smeknamn är inget vidare när man heter Frida. man kan inte förkorta det på något sätt, och det rimmar bara på ni-vet-vad.
under åren har ändå mina vänner gjort vissa tappra försök att ge mig diverse smeknamn, endast två har fastnat. thank god for that. dessa två är:
-friday
-fridur (efter att vi i högstadiet sett den isländska filmen Korpen flyger och började lägga på ändelsen -ur till allt vi sa)

till den bortglömda skaran hör hemskheter som fridolf, frithof, frode och många fler som jag har förträngt.

äh, jag är ganska nöjd med mitt namn. det hade kunnat vara betydligt värre.

peace out, frida josefin

så fantastiskt tråkigt jag har haft det idag.

nu har jag jobbat sen 7.45 i morse och kom äntligen hem. skulle egentligen jobbat till 17.00 men fick gå lite tidigare. nu är det  fem dagar kvar på CityG, men det går så otroligt långsamt! idag ville min chef att jag skulle damma och torka av hyllorna i butiken. det finns ungefär femhundra stycken, om inte fler. jag fuskade ganska mycket, det tycker jag att jag kan göra såhär i slutskedet.

ikväll ska jag inte göra det minsta lilla, det blir väl lite tv-spel eller nåt.