jag ska nog sova snart.

imorgon är det augusti... och med det elva dagar till min fördelsedagsfest. alltså borde jag börja planera lite nu, eller hur? men jag tror jag börjar imorgon istället, annars blir det bara virrigt.

god natt.

image214
nämen, jag hittade visst en bild på tårtan jag gjorde till förra året!

lost and found

igår tappade jag bort mitt stämpelkort + min blipp (ett litet chip som gör att man kan öppna dörrar) på jobbet. grymt tråkigt, eftersom vi måste betala en hundring för att få dom ersatta. jag tappade dom någon gång under kvällen, och då hade jag varit i kassan, på fruktavdelningen, lagret, lastkajen och kontoret. jag letade och letade och letade men hittade ingenting... så idag beklagade jag mig för Carina, som föreslog att jag skulle kolla igenom banankartongerna som jag hade packat upp under måndagkvällen. nja sa jag eftersom det var typ trettio stycken, men jag gav det en chans. och visst fan låg kortet och blippen i en av dom jäkla kartongerna, vilken jäkla tur!
precis så spännande har jag det på jobbet, det ni!

nu är det ju Midsommer!!!

vecka 31, lite kortfattat.

nu vill mamma veta vad jag önskar mig i födelsedagspresent. jag har kommit på två grejer;
-en Smart-bil
-ett jobb med regelbundna arbetstider
-en större lägenhet
nåja, det kanske är sånt jag ska ta tag i själv...

btw, såhär ser min jobbvecka ut:
mån. jobb 15-21.30
tis. jobb 9.15-15.30
ons. jobb 11.30-19.00
tors. jobb 11.30-19.30
fre. jobb 9.45-15.30

sen är det semester!

inte alls menat...

jag blev verkligen jättefull igår... det var inte alls meningen. Anna kom hit och hämtade upp mig vid halv sex igår, sen drog vi ner till stan för att äta middag. efter att ha utforskat menyer hamnade vi på Sangria, där vi båda åt jättegod mat och drack ett par öl. sen måste ju Anna äta nåt igen vid nio, och då tyckte vi tydligen att dessert var ett jättebra altenativ. den intogs på Gula Huset, och till det ännu mera öl. sen blev jag tokfull jättesnabbt. jag vet inte riktigt vad som hände, men jag insåg att det var bäst att ragla hem. vår utekväll slutade innan tio, det ni! men vi hade hemskt roligt fram tills dess.

så idag har jag vårdat min baksmälla och inte gjort så mycket mer, jag blir nämligen väldigt ynklig när jag är bakis. om ni vill se bilder på mig från gårdagen får ni besöka Annas blogg, här kommer några bilder på Anna.


p.s. mamma låter hälsa att hon skäms över mig, renlevnadsmänniska som hon är (jo, tjena) d.s.

man måste ju passa på.

jag ska plocka blåbär idag igen. det är lite jobbigt men det är värt det. frysen full med en massa bär, det är inte illa. på med gummistövlarna igen alltså. jag återkommer.

friday

så var det fredag igen, och regn igen. det börjar bli lite tjatigt nu... det är slutet av juli och vädermässigt har sommaren inte ens börjat än. jag sätter allt mitt hopp till augusti (då jag också har semester).

nu vill jag hitta på nåt roligt i helgen, några förslag?

image208

aj.

frida och hennes mage;
ett drama i otaliga delar

min mage och jag kommer inte överens jämt... så har det varit så länge jag minns. jag kan ibland få krampattacker som är extremt smärtsamma. vid sådana tillfällen är allt jag kan göra att krypa ihop till en boll på golvet och ligga och kvida. lite småjobbigt.
andra dagar är min kära mage bara löjligt jobbig, och kräver att jag ska springa på toaletten fyra gånger i timmen. dessvärre verkar idag vara en sån dag.

très chic

mitt kök är just nu rödprickigt. anledning? jag har kärnat ur en massa körsbär, eller brunbär om man ska vara petig. vi har ett par brunbärsträd hemma i Sjögestad, men dom är alldeles för sura för att äta som dom är. alltså tänkte jag prova att göra sylt på dom, vi får se hur det går.

nu ska jag jobba 14-20.30 både torsdag och fredag, sen är jag ledig hela helgen!

min lediga dag.

jo jag vet att Midsomer håller på som bäst, men jag försöker skriva ett inlägg samtidigt. jag, mamma & Sofie var på utflykt idag. vi åt lunch på Ladugård 206, sen åkte vi och utforskade omgivningarna runt Vadstena. sen följde jag med till Sjögestad och blev visst kvar tills efter 5.

nä, ni får faktiskt ursäkta det kortfattade och innehållsfattiga inlägget, men jag måste koncentrera mig på Midsomer.

ledig!

jag är alldeles ledig idag! wonderful. snart ska jag ut till Sjögestad och lämna bilen, och sen ska vi till Ladugård 206 och äta lunch. åh, jag hoppas att det finns hallon kvar hemma...

anna, ska vi leka imorrn kväll kanske? om du jobbar kan jag ju svänga förbi vid stängning... what do you say?

oj!

jag fick plötsligt ett oförklarligt sug efter lunch på Ladugård 206. jag får helt enkelt lura med nån dit på tisdag.

söndag.

men varför bloggar hon nu, skulle hon inte jobba?

joo, men jag har ju störda arbetstider. jag ska jobba, hela eftermiddagen och kvällen.

jag spelade tv-spel hela kvällen igår, det fick mig på lite bättre humör. på onsdag får jag lön, så det här kanske blir månaden jag köper ett Nintendo ds... det skulle ju vara hemskt roligt. det förstås, jag skulle ju kunna önska mig det i födelsedagspresent. oh my god, det är ju bara tre veckor kvar tills jag fyller! galet...
jag måste väl inte hålla på att skicka ut inbjudningar och så, det räcker väl med att säga att ni alla bara måste komma till mig (inte i stan, det blir i Sjögestad) den 11:e augusti. bäst för er att ni inte är uppbokade.
mer info kommer givetvis.

nu ska jag äta lunch, sen ska jag åka till jobbet. efter att jag har jobbat idag ska jag även jobba kväll imorgon, sen är jag ledig tisdag och slutar tidigt onsdag. lite att se fram emot, förutom de två veckorna i augusti jag har semester.

förresten har jag inte badat en enda jäkla gång i sommar, skandal!

ska det vara så här en lördag?

nej, jag har bara jobbat idag. alltså har jag inget roligt att skriva. jag har inget roligt jobb. jamen tyck synd om mig då! givetvis ska jag jobba imorgon också, så förvänta er inget kul då heller.

igår var det visst familjelunch på Magnolia, men jag var inte bjuden. är det inte elakt så säg? (yeah alright jag jobbade, men ska dom göra sådär trevliga grejer utan mig?)

nu ska jag spela Mario Party, så kanske jag får lite roligare.

rub it in your face

image207
nämnde jag förresten att vi hade bättre väder i Prag än vad ni hade här hemma?

moi: skogsmulle

image206
idag har jag varit nästan löjligt pysslig och huslig! jag, Sofie och mamma åkte ut till pappas skog på förmiddagen och plockade en massa blåbär (det fanns enorma mängder!). snäll som han är hade pappa plockat kantareller åt mig igår, så dom fick jag med mig hem. sen passade jag även på att länsa hallonlandet. väl hemma har jag rensat i en halv evighet... sen kokade jag blåbärssylt på hälften av bären, resten frös jag in. kantarellerna har jag rensat och förvällt. hallonen åt jag upp precis som dom var, kan inte bli bättre än så...

ja just det, mamma och jag bytte prag-bilder idag också, så jag har en massa fler att visa upp. men nu ska jag kolla på project runway.

oj vad roligt!

image204det här ska jag ha!

blåa bär.

idag bär det ut i skogen för att förhoppningsvis hitta lite blåbär. nu är det min pappa som är expert på att hitta bra ställen, men eftersom han spelar golf får jag lita på att han har visat mamma var vi ska plocka...

jag pratade precis med mamma i telefon, och hon avslutade samtalet med "pussiluss". det lät äckligt tyckte jag.

blä.

åh, det är inget roligt att jobba igen! nu ska jag göra det i tre veckor, sen har jag ju semester igen vecka 32 och 33. men jag är ledig imorgon onsdag och slutar 14.30 på torsdag. bara så ni vet...

eventuellt tänkte jag åka ut till Sjögestad imorgon och plocka blåbär och kanske lite kantareller...

nu ska jag jobba hela kvällen. surt.

prag del 3

...och nu kommer den avslutande delen av min semesterresa.

torsdagen var det dags att lämna Prag (för den här gången). efter några stopp på vägen kom vi till Berlin tidigt den kvällen. jag och mamma hann med en sväng på KaDeWe (tänk NK fast mycket större och bättre) innan vi gick för att leta upp någon bra restaurang. vi hamnade på Mövenpick, som jag bara trodde var en glassfabrikant. tänk så fel man kan ha, det visade sig vara en mycket trevlig restaurang med fantastisk utsikt över centrala Berlin. nu hade dom ju en hel dessert-lista med en massa glass, så självklart blev det glass till efterrätt.

sen blev det fredag och vi fortsatte hemåt. lunchstopp på rådhuskällaren i Rostock, sen via Danmark till Malmö. där var det slut för våran bussresa, och vi tog en anslutningsbuss till Linköping. ja, den bussen började ju brinna (se tidigare inlägg), men vi fick ganska snart en ny buss. trött men väldigt nöjd kom jag hem natten mellan fredag och lördag.

jag kan verkligen rekommendera Prag, bara en sån sak att det är billigare att köpa öl än kaffe och läsk på caféer och restauranger... och väldigt god öl dessutom! matmässigt kan man få tag i det mesta, men tydligen är griskött huvudingrediens i de flesta tjeckiska rätter. nu är ju det inte aktuellt för mig, men jag lyckades ändå äta gott varje dag.

öl och mat är riktigt billigt, shoppingutbudet är enormt, sevärdheterna är många och hockeyfrillan regerar fortfarande bland de tjeckiska männen. hur kan man inte gilla Prag?


prag del 2

måndag, tisdag och onsdag tillbringades i Prag, med en massa shopping, promenader och restaurangbesök. det var tur att jag åkte till Prag med en halvfull resväska, för när det var dags för hemresa var det svårt att stänga den. jag köpte på mig linnen, t-shirts, en väska, en luvtröja, ett halsband, smink, godis & billig sprit. det mesta var galet billigt...

ja just det, onsdagen spenderades inte bara i Prag, vi tog en tur till den lilla staden Mélnìk (sjukt osäker på hur det stavas). där finns ett slott med tillhörande vingård, och det var dit vi skulle. efter en rundtur på slottet gick vi ner i vinkällaren, där det blev vinprovning. ingen "lukta/se/smaka & spotta ut-provning", utan "lukta/drick upp hela glaset/ät en bit bröd & vänta på nästa glas". en vinprovning helt i min stil. efteråt bjöds det på trerätters middag i slottsrestaurangen, där även greven & grevinnan satt och åt. det tyckte mamma var extra roligt, rojalist som hon är. maten var fantastisk! hönssoppa & lantbröd till förrätt, utbankad kycklingfilé med sås, knödel och rödkål till varmrätt uk(bara för lilla mig, dom andra åt fläskstek), samt frukt-och glassfylld crépe med ännu mera glass och chokladsås till dessert. smakade galet gott efter allt vin.

innan vi åkte tillbaks in till Prag besökte vi ossariet i Mélnìk, alltså ett benhus i källaren i kyrkan. scary stuff, 12-15000 skelett prydligt uppradade längs alla väggar, och med skallarna hade dom byggt fraser på latin. yuk.


omgivningarna kring slottet, som låg högt upp på en kulle.

mamma innan, under och efter vinprovningen. ganska lättpåverkad, och väldigt rolig.

gott vin, gott bröd. observera att mitt glas står till höger på bilden, jag drack duktigt upp allt jag fick.

ben, ben, ben.

sådär ja, nu har jag bara torsdag & fredag kvar att berätta om. kommer snart.

pragresan del 1

vi kom ju iväg förra lördagen, trots trafikkaoset nere i Skåne... vi blev dock ett par timmar sena, så vi missade den planerade färjan till Tyskland. äsch, den dagens slutmål var ju bara Leipzig & dit kom vi framåt halv tio på kvällen. då vankades det trerätters middag, precis vad man längtade efter... inte.
söndagen blev det först ett stopp i Dresden, som ligger precis vid Elbe. där gick vi runt i gamla stan, som blev sönderbombad under andra världskriget men som har lappats ihop igen och är otroligt vacker. sen fortsatte vi över Tjeckiska gränsen, och kom till Prag på eftermiddagen. det var strålande solsken och varmt, fantastiskt! vårt hotel City Centre gjorde verkligen skäl för namnet, det låg extremt centralt!

på väg ner, här strax utanför Berlin.

framme i Leipzig, och då var man såhär trött & glad. kan bero på att jag inte hade sovit på 1½ dygn...


Gamla stan i Dresden.

i nästa avsnitt: rolig shopping i Prag, vinprovning i en slottskällare, ruskigt billig öl, vackra hus och fula tjecker.
jag återkommer snart.

hemma!

då var man hemma igen då, efter en fantastisk vecka i Tyskland och Tjeckien. vi kom hem vid två inatt, en och en halv timme försenade eftersom bussen hem började brinna! kolla in bara. men det var ju faktiskt fredagen den 13:e igår... jag har mängder att blogga om + en massa kort, men just nu ska jag lata mig ett litet tag.

ego.

jag vet inte riktigt hur det blir än... vi har inte hört något, så jag antar att resan ska funka som vanligt. vi gör ett försök i alla fall. förstå hur jobbigt det har varit att bara gå omkring hela dagen och väntat. jag har klättrat på väggarna. okej, förhoppningsvis är det här det sista inlägget på en vecka, bloggar jag tidigare är jag med säkerhet otroligt förbannad.

p.s. om ni skulle sakna mig medan jag borta publicerar jag några idol-bilder på mig själv, så att ni kan gå in här och få er dagliga Frida-dos. en sådan vänlig själ jag är. och sjukt egenkär.



puss & kram, och håll tummarna för att jag kommer iväg!

jag smäller av...

FAAAAAAAN!
Malmö är typ isolerat just nu, och vägverket uppmanar alla att inte försöka ta sig in till staden. varför ska det hända just när jag ska på semester? tänk om det inte blir nån resa? jag blir tokig...

hmm...

I'm up! i natt åker jag, men att titta på nyheterna på morgonen har gjort mig lite nervös... vi ska ta en anslutningsbuss ner till den "riktiga" bussen i Malmö, men det är ju trafikkaos i Skåne just nu. det har regnat mängder och en massa vägar är avstängda. isch, det är ju typiskt... nääee, dom kan ju inte åka utan oss.

snart så...

idag bjöd jag hit Sofie och mamma, eftersom jag hade en massa matrester kvar från syjuntan igår. dom gillade maten, och jag älskade take-away-sushin (?) som jag hämtade från Nori. Cici, you got me hooked!

nu håller jag på att packa, för närvarande ligger alla kläder jag ska ha med mig prydligt uppradade på sängen. man måste ju få en bra överblick... sen tror jag att jag är färdigladdad inför bussresan också. jag har inhandlat tidningar och pocketböcker, ipoden är full-laddad och korsstygnet får följa med. i värsta fall får jag väl umgås med mamma (nu blir hon sur på mig).

da junta (stulet uttryck)

nu jävlar ska jag blogga så mycket idag och imorgon att ni får en veckolång dos av mig. på lördag drar jag ju till Prag, och har nog inte tillgång till internet på en vecka.

alright, jag börjar med att berätta om gårdagens syjunta som hölls hemma hos mig. närvarande var Anna, Cici, Helena, Stina, Alle och Kristin. jo, alla fick faktiskt plats hemma hos mig, även om det blev lite si och så med sittplatserna. det pysslades, stickades, broderades och målades naglar.
image167
Helena skrev bordsplaceringar till Daniels fest på lördag. åh, det gör fortfarande lite ont inombords när jag tänker på att jag inte kan komma.

image168
jag vet inte vad Anna sysslar med på den här bilden, men hon verkar uppskatta maten i alla fall (hon fick sina pizzabullar!). nu håller Cici på att sticka en tröja till sig själv, galet ambitiöst!
image169
Alle målade naglarna, Stina stickade en mössa.

image170
Kristin in action, men det där med räkningen hade hon lite svårt med. tss, lärare och allt...

inte fått nog? alright, här kommer ett par bilder till:


cider, choklad och sushi

det blev en utmärkt inledning på semestern! på förmiddagen åkte jag ut till Sjögestad och därifrån åkte jag, mamma och Sofie på utflykt. första stoppet blev Brunneby musteri och deras gårdsbutik, där det inhandlades cider, smultrondricka, marmelad, skorpor och müsli. andra stoppet blev Cloettas fabrik i Ljungsbro och där handlade vi (ja, vad tror ni?) jättemycket godis. sen blev det en sväng till IKEA också, och efter det blev det lunch på Burger King.

jag kom väl hem strax innan tre, och en halvtimme senare ringde Cici och undrade om vi skulle ta en fika på stan. såklart vi skulle! efter fikat handlade Cici tv-spel som vi gick hem till henne för att prova. vi var sådär duktiga på att laga mat i Cooking Mama. sen blev det mat på riktigt, eftersom vi gick till Nori för att äta middag. premiär för mig, vilket är konstigt då jag bor väldigt nära och dessutom gillar sushi. hur som helst, nu kommer jag äta där så ofta jag kommer åt! oh my god vad gott det var!

slutsats: semester är kul.

och så om syjuntan på onsdag: kom vid halv sex-sex, och var hungriga. jag har stora planer.

nu är det jag som är dålig på att blogga. skäms.

gissa vad? jag har semester!

jag tänkte berätta lite om gårdagen, som var riktigt trevlig. jobbet kanske inte var nån höjdare direkt, men det är det ju sällan. jag fruktade (jobbade på fruktavdelningen alltså) större delen av dagen och där hittade jag en siamesbanan, tro det eller ej. alltså två bananer i ett skal. det såg helt sjukt ut, och jag & Julia hade väldigt roligt åt den. vi sålde den inte, utan tog ut den på lagret där den stackars bananen blev dissikerad (felstavning, eller?)

efter jobbet åkte jag till Sofia som fyllde 25 igår. hon hade födelsedagskalas med släkt och vänner ute hos föräldrarna i Mantorp. liiite läskigt eftersom jag kände typ ingen, men alla var jättetrevliga! det bjöds på fantastisk mat och den längsta jordgubbstårta jag någonsin sett. idag åker Sofia & Andrew tillbaks till Luxemburg, men jag är glad att jag hann träffa dom två gånger under tiden dom var hemma.

idag har jag jobbat lite, men smet till frukten och pratade skit med Sofie så ofta jag kunde. så blev klockan 15.30 vilket innebar semester. jihooooo!


flickor, syjunta på onsdag då? typ vid fem eller nåt, nån tid som passar matmässigt för Annapanna...