mat!

jag håller på att laga mat. klockan tio på kvällen? jepp, till matlådan imorgon. jag är väldigt anti frysta färdigrätter och sunkiga pastasallader, alltså har jag nästan jämt med mig matlåda till jobbet. nu gör jag en färskpotatis-sallad med sparris, cocktailtomater, salladslök och en dijon-och créme fraiche-dressing. till det blir det kanske lite rökt kalkon...

CSI Miami var dödstråkigt idag. ja ja, om en timme är det i alla fall Uppdrag: Mord.

tiden bara går och går och går

resten av veckan ser bra ut. jag slutar sju imorgon, halv fyra på fredag och är ledig hela helgen. det gillar vi.

snart är det juni, fatta hur snabbt tiden går! ja, efter juni kommer juli och Pragresan, det är fem veckor kvar men jag är redan jättepeppad! jag är en sån där människa som jämt skriver en massa listor inför resor, typ vilka kläder man ska ha med sig, vad man ska ha i handbagaget, vad som ska fixas före resan, and so on. inte för att jag är speciellt tankspridd, jag vill bara vara lite organiserad.


swish

idag har jag och Sofie haft roligt, vi var på Blades of Glory. en väldigt, väldigt rolig film.
image124
Will Arnett var roligast. det värsta från bio-besöket är att jag har popcornskal i gommen. damn.

tidigare idag har jag tränat, städat och inhandlat ett par nya Cheap Mondays. odeladi odeladi hoppsan vilken dag.

sådärja.

jaaaaaa! mamma gillade sin present, ett par Pilgrim-örhängen. jag åkte ut till Sjögestad i eftermiddags och väl där bakade jag en rabarberpaj. Sofie hade bakat sockerkaka, drömtårta och havreflarn, så det blev en väldigt trevlig söndagsfika. jag var mätt i flera timmar efteråt...

ja just det, här kommer de utlovade bilderna från gårdagens syjunta:

Hanna är precis på väg att nysa...
image119

"Du tog väl inte kort på mig när jag nös?"
image120

Kristin och Kristin och Kri... nej, bara två stycken.
image121

det börjar bli långt nu Anna!
image122 

min bordskavaljer, som snarkade otroligt högt...
image123

mors dag.

gårdagen: mycket mat, mycket vin men lite syverkstad. fast vi hade väldigt trevligt! deltagarna blev Hanna (värdinna), Anna, Kristin gånger 2 samt jag. jag tog lite bilder, dom kommer läggas upp lite senare.

Idag ska jag hem till Sjögestad och fira mamma. jag har köpt en present som jag är väldigt nöjd med, jag hoppas verkligen att hon tycker om den... möjligheten finns att hon läser det här inlägget innan jag har kommit hem, så jag avslöjar ikväll vad jag har köpt.


oj.

min hall är extremt rörig just nu... garderoben som finns i hallen är fånigt liten, och rymmer inte mycket mer än alla städgrejer + några par skor. alldeles för några par skor. jag har nämligen 31 par som ska få plats nånstans. skohyllan har ju bara plats för typ 8 par, var ska jag göra av resten?

till en helt annan sak: jag tog en minisväng på stan idag, skulle komplettera lite till min Mors Dag-present nämligen. hur som helst såg jag att  Subways ska öppna på St Lars-gatan! yay! mmm, jag gillar mackor.

snart ska jag på syjunta, erkänn att ni är avundsjuka?!


finally!

jäh! idag blir det syjunta, äntligen! jag har knappt korsstygnat sen senaste juntan, så nu måste jag tänka ut en ny design... får nog smita in i sybehörsaffären också under dagen, eftersom jag har på känn att garnet börjar ta slut.

gårdagen.

vi hamnade visst på Steve´s, oh my god så innovativt... oh well, trevligt hade vi i alla fall. Rebecca träffar jag ju nästan jämt, men Karoline jobbar bara vissa helger och Jenny G jobbar numera på CityG i Norrköping. efter ett par timmar anlände även Jenny A, som hade jobbat till 20.30 och stressade järnet in till stan.

Rebecca hade hotat med att slänga eventuella presenter i huvudet på oss, eftersom hon inte ville ha något. ha ha, det kunde hon ju drömma om. hon fick två halsband, som hon snällt nog behöll.



idag är Anna på Liseberg. jag är grymt avundsjuk. nä nä, jag hoppas att hon har riktigt roligt. jag ska jobba.

grattis Rebecca!

snart ska jag iväg och träffa Rebecca, Jenny och Karoline. lilla Rebecca fyller 20 idag, så vi ska ut och fira henne. ja, med ut menar jag nog bara ett cafébesök, man får ju ta med i beräkningen att det är två dagar kvar till lön. men det är tre roliga tjejer, så vi får nog roligt ändå!
kameran får följa med, det har varit dåligt med bilder här på senaste.

my day off.

jag har ju varit ledig idag, inte illa alls. det blev en liten shoppingtur som resulterade i två par skor till mig och en mors dag-present. jag är väldigt nöjd, hoppas att mamma också blir det. en bra (?) sak med min mamma är att hon är brutalt ärlig, är det nåt hon inte gillar så säger hon helt enkelt till.

ja just det, igår agerade
Anna barmhärtig samarit och skjutsade hem mig efter jobbet. hon hade varit på utejympa och skulle handla lite efteråt ungefär samtidigt som jag slutade. trevligt för mig.

vecka 21 (är det väl?)

vad jag vet om min vecka just nu:

måndag
jobb.

tisdag
ledig! ska på jakt efter en resväska, sen ska jag hitta nån mors dag-present också...

onsdag
jobb till 14.30, sen träning 16.00. på kvällen ska jag, Rebecca och några till ut eftersom Rebecca fyller 20.

torsdag
ja, då var det ju jobb... och inte så mycket mer.

fredag
guess what? jobb.

sen är det helg med syjunta på lördag och firande av mamma på söndag!

roligt jobb.

min kära syster har lyckats komma över en massa test-påsar med godis från Malaco. sådana där mini-påsar med deras fem nya smaker, och idag fick jag fem sorter att prova. den enda haken var att jag skulle komma med utlåtanden om alla smaker. inte jättejobbigt direkt. vinprovning i all ära, men är det inte trevligare med godis? alright, here we go:
image101
fruits for two
vinigummi med två smaker i varje bit, i vissa är hälften skum. riktigt gott!

image103
exotic affairs
vinigummi och skum. ja, här har skummet en lite svampig konsistens...  men resten är gott, smakar undefär som vanliga gott&blandat
image104
sweet and salty
ååååh vad gott! söt och salt lakrits med härlig konsistens. (till skillnad från större delen av mina vänner gillar jag lakrits, faktiskt...)
image105
all in a spin
skumgodis med läskig konsistens. skum ska vara torrt och luftigt enligt mig, här är det mer kompakt... sämst i testet.
image106
berries in love
här har vi vinnaren! bär-och lakrits-vinigummin som är riktigt goda. very nice.


slutsats: det här var roligt.

ja ja...

det var en sån där tråkig dag på jobbet idag, gnälliga kunder och högljudda ungjävlar. folk är inte riktigt kloka. vi får hoppas att det blir lite bättre imorrn.

för övrigt hoppas jag att det blir syjunta den 26:e, det skulle passa alldeles utmärkt.

oj vilka långa och spännande inlägg jag levererar... jag ska bättra mig, jag lovar. men hur jäkla mycket händer det i mitt liv just nu då?

jobb. fast inte hela dagarna.

jag ska ju då jobba hela helgen, men har värsta lyxpassen! jag slutar nämligen 15.30 både lördag och söndag. det är inte illa det, speciellt eftersom det är STCC på Mantorp Park vilket innebär en massa svettiga gubbar som kommer insläntrande på kvällskvisten.... yuk.

min dag.

idag har jag varit ledig. på förmiddagen tränade jag, sen bokade jag & mamma Pragresan, efter det var vi på Mezzo och åt lunch och sen åkte jag hem och bakade. that's it. sen har det varit tv-kväll. det var lite körigt där vid nio, eftersom jag tittade på Top Model, Grey's och Leila bakar. hängde med hyfsat ändå...
image99
mina hallon-& kardemumma-muffins. fula men goda.

nu är det spikat:

jag googlar Prag. varför då?, undrar ni. jag ska ju dit i sommar! förstå vad roligt, det verkar vara en otroligt häftig stad! i början av juli bär det av, hurra!

ville bara berätta:

nu ska jag äta jordgubbar med mjölk. det ni!


tänk så rätt det blir ibland!


You're The Lion, the Witch and the Wardrobe!
by C.S. Lewis
You were just looking for some decent clothes when everything changed quite dramatically. For the better or for the worse, it is still hard to tell. Now it seems like winter will never end and you feel cursed. Soon there will be an epic struggle between two forces in your life and you are very concerned about a betrayal that could turn the balance. If this makes it sound like you're re-enacting Christian theological events, that may or may not be coincidence. When in doubt, put your trust in zoo animals.
Take the
Book Quiz at the Blue Pyramid.


dom är så små

oj oj oj. nu har årets kull av sommarjobbare börjat så smått på jobbet. detta innebär att vi andra får agera pedagoger åt de små liven såhär i början. sjukt jobbigt. långt ifrån alla passar att jobba i kassan. nu försöker jag inte få mitt jobb att framstå som något extremt komplicerat, men social kompetens och bra sifferminne är ett måste.

nu ska jag lösa korsord. ja, jag vet att det är pensionärsvarning.

brööö

jamen jäs då degjävel!

ja, idag blir det en städ-och bakdag. som ni kanske vet bakar jag ganska mycket, att köpa bröd ligger liksom inte för mig. och ofta blir resultatet bra, men långt ifrån jämt. jag vet mycket väl varför. jag gillar att höfta lite, och när det gäller bakning är det ju viktigt att följa recepten. men hur tråkigt är inte det? jag brukar slänga i lite extra grejer och ändra lite hur som helst.
idag har jag påbörjat ett grovt formbröd, men bytt ut mjölsorterna. vi får se om det funkar...

är det inte Justin?

vi var fem deltagare på gårdangens schlagerfest; Cici (värdinna), Helena, jag, Anna samt Annas mage. Annas mage var den tråkigaste deltagaren som krävde att få gå hem i förtid, och dessutom dra Anna med sig. fan vad taskigt.

skit i schlagern, kvällens höjdpunkt var när vi spelade Singstar där jag lyckades oväntat bra med tanke på att jag inte kan sjunga.
image94
här har ni två riktiga stekare



otroligt många fler bilder finns hos Cici

tadaaah

jag jobbade till halv fyra idag, så jag har haft hela fredagkvällen ledig. very nice. och jag har sysselsatt mig med att baka muffins (typ frukostmuffins, med nya fiber-keson och äpple i smeten). det blev jäkligt bra.

nu är jag ledig hela helgen, det ni!

imorrn blir det schlagerfest, häpp!

many movies

image93
"-Slater alligator"

listor är roliga. jag tänkte göra en över några av mina favoritfilmer, men det är omöjligt att rangordna dom.
-dazed & confused
-amelie från montmartre
-shaun of the dead
-vertigo
-empire records
-att återvända
-breakfast club
-rushmore
-reality bites

ja, där har ni några i alla fall.


är det frida eller en dränkt råtta?

igår hade jag förberett mig för regnet. dvs, jag hade vattenfast mascara. paraplyet hade jag lämnat hemma. detta visade sig vara ett ganska stort misstag.

idag får paraplyet följa med.

heja på arken!

ja just det: det är ju schlager på lördag! nu skulle jag hemskt gärna vara värdinna på lördag, men jag tror att ni håller med mig att min 14"-tv inte riktigt håller måttet en kväll när tv:n står i centrum. men det måste ju bli schlagerfest nånstans, va? pleeeaase

lite om idag och augusti

idag har jag jobbat och tränat och hållt igång hela dan. nu ska jag ta det lugnt hela kvällen, titta på tv och spela lite tv-spel.

jo förresten alla jag känner: i år kommer min födelsedag att firas storslaget. jag tänkte att jag säger till såhär tre månader i förväg, så att ni kan boka in den 11:e augusti redan nu. suck. jag blir verkligen jättegammal.

det hände lite saker igår ändå.

efter fem timmar utomhus igår:

Anna: har jag fått nån färg i ansiktet?
jag: njaa... lite fräknar kanske...

när vi kom in insåg vi att Anna var knallröd i ansiktet  (med en snygg vit kant efter luggen) och jag kom på en god andraplats...

ja, större delen av gårdagen tillbringades på en hundutställning i Klubbarp. helt okej tidsfördriv, eftersom jag ändå inte hade några planer. jag och Anna agerade hejarklack åt Ninni och Ragge (bilder kommer inom kort)
vi kikade på jättesöta hundar, inte lika söta hundägare och hade picknick i gräset.

kvällen spenderade jag med en godispåse och tv-spel ända tills Cici ringde 22.20 och undrade om jag hade några muffinsformar hemma. klart jag hade... hon sa att hon kunde komma och hämta dom om jag inte ville komma över en sväng och hänga med henne och Daniel. det lät betydligt mer lockande än vad jag höll på med. så jag satt i deras kök och softade medan dom var fasligt husliga och bakade muffins (Cici) samt gjorde lasagne och paj (Daniel). sen spelade jag och Cici Rayman Raving Rabbids, som jag även fick låna med mig hem. när jag gick därifrån var klockan kanske halv ett och Cici skulle precis börja baka bröd.

nämen.

haha. jag visste att jag skulle få ett paket från discshop idag, så jag gick och funderade på om jag skulle få avin i tid att hämta ut paketet på posten innan jobbet. så kom posten precis, och ner damp ett litet paket. ett nytt tv-spel till mig, hemskt trevligt.

frida(y)

är det inte lite, liiite tragiskt när ens föräldrar har mer planer för helgen än en själv har? oh well. kul för dom i alla fall.

till mina vänner:

snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla snälla säg att det händer nåt i helgen. jag behöver det.


bara en tanke...

joggande gubbar i alltför små shorts borde kriminaliseras. sådeså.

that's it.

alright, jag har redan berättat om söndagkvällen kanske femtio gånger, but here we go again:
klockan var nio på kvällen, och vi var tre kassörskor kvar som jobbade. helt plötsligt kommer det in två personer på cykel, ganska uppseendeväckande... jag hinner tänka "va fan cyklar dom härinne för...", sen ser jag ett vapen. jag blev så sjukt rädd och bara tänker att jag måste bort ifrån min kassa. efter det är minnesbilderna ganska suddiga, men jag vet att jag och en kassörska till drog med oss dom flesta kunderna ner till personalrummet. sen ringde nån polisen och efter det väntade vi bara... ganska länge...
vid det laget hade jag arbetat torsdag till söndag, det hade varit löjligt mycket att göra hela helgen och jag var otroligt trött. när jag är trött blir jag grinig, så självklart började jag gråta. nej, jag hade inte panik eller dödångest, jag var bara jävligt trött. hur som helst tyckte min chef att jag skulle få krishanteringshjälp, även om det var onödigt enligt mig. så igår satt jag och pratade med en psykolog i en timme, men det gav inget direkt... oh well.

jag kände i alla fall att jag ville tillbaks till jobbet, dels för att jag kände att jag skulle klara av det, dels för att folk skulle prata så jäkla mycket om jag inte var där. så jag jobbade kvällen igår, det gick skitbra.

så var det.