shit pommes alltså.

torsdag. bara jag och Pelle som jobbade idag, men de andra kunde inte hålla sig borta. först kom Anna en liten sväng för att berätta om sitt pricktest samt låna toaletten.
sen kom Arvid, and he came bearing gifts! jag fick en hög filmer och manuset till Juno! nu kommer jag att kunna droppa one-liners ständigt och jämt. trist för er som inte har sett filmen...
image478
snart i ett öra nära dig.


häpp

hej. igår var det jag, Pelle och en av bockarna Bruse som jobbade. jag är osäker på om det var den mellersta eller den minsta. jag vet att det inte var den största. det finns bildbevis, men ägaren til kameran har inte behagat att publicera dessa, så ni får helt enkelt tro mig.

igårkväll såg jag sammandraget av Oscarsgalan, mest för att få höra låten som vann bästa låt (doh...). den var ju så söt. 


manikyr någon?

åh vad jag har ont i magen just nu. Jimmy Kimmel har gjort en fuck-you-right-back-video till Sarah SIlverman och Matt Damon. naturligvis heter den "I'm F---ing Ben Affleck". och videon sen... den utvecklar sig till rena rama "We are the world"-hymnen med massvis av kändisar i kören. Harrison Ford, Cameron Diaz, Robin Williams, Macy Gray, Josh Groban och galet många fler. om ni inte redan har sett den, gör det för guds skull!

here's
jimmy.

depp. fast inte jag alltså.

image477
nu ikväll var jag och Sofie på bio och såg Sweeny Todd. den var bra, inte fantastisk men väldigt underhållande. och Johnny Depp är ju alltid Johnny Depp... sen gör ju Tim Burton alltid så otroligt vackra filmer, så även den här gången.

i morgon ska jag och Anna bestämma vem av oss som får vad av de nyinkommna We-kläderna. det kan bli våldsamt.


yesss

wohoo, jag lyckades se hela Oscarsgalan utan att somna en enda gång! det är ju så jäkla många reklampauser, och så ibland blundar man till och vaknar två timmar senare. men inte inatt.
det var en underhållande gala, Jon Stewart var mycket rolig precis som vanligt. Juno vann tyvärr inget, och utöver den har jag inte sett så många av de nominerade filmerna. fast ikväll ska jag Sofie se Sweeny Todd.

nu är det jobb. ja, jag sov två timmar innan galan och tre timmar efter, så jag kommer nog att fungera normalt idag.

update: helt vaken var jag helt klart inte, Juno vann ju ett manus-pris. pucko-frida.

frida loves juno

jag var på bio idag och såg Juno. oj oj oj oj oj oj OJ vilken underbar film! det är en sådan film där man skulle vilja kunna hela manuset utantill, bara för att kunna använda alla underbara citat jämt och ständigt.
honest to blog, det bästa jag sett på länge.
image476

och hon har en hamburger-telefon också!

I'm just gonna go ahead and nip this thing in the bud. Because you know, they say pregnancy often leads to, you know... infants.

inatt ska jag givetvis se på Oscarsgalan.


helgen.

om gårdagen, schlagerdagen:
arbetsdagen började med lite kändisspotting på Sportif, då Headline-killen var inne och köpte en tröja. Pelle visste vem det var, vilket jag tyckte var lite imponerande/konstigt/både och.

på kvällen åkte jag och Anna till Linda för en lite försenad födelsedagsfest. vi bjöds på god mat och en underbar chokladtårta. sen spelade vi Jag har aldrig och tittade lite halvhjärtat på schlagerfestivalen. jag blev så fruktansvärt besviken på Eskobar, tänk att jag avgudade dem för 7-8 år sen. tss... det var helt enkelt sju skitlåtar och en hyfsat bra (BWO). vilken usel kvalité det är på festivalen i år...
vi hade i alla fall väldigt roligt hos Linda, kolla bara:

sen kom Per och hämtade och skjutsade hem mig och Anna, vilket var väldigt skönt då jag var hemskt trött.

idag händer det saker. häpp!


the magical bling bling

Pelle, dom är ju helt fantastiskt roliga!
image466
Flight of the Conchords. nya favoriter.

...

bon soir.

dagen började bra med att jag gick och tränade. det var härligt. sen var det jobb, idag var det bara jag och Pelle. vi fick en massa varor, vi hann inte ens ta hand om allt! det kom kawasaki, insight, we och adidas, men jag har inte plockat på mig nånting... än.

imorrn blir det schlagerkväll hos Linda, det ska bli kul!


och så blev det svart.

jag vet en byggjobbare som inte kommer att få titeln "veckans anställd", nämligen han som mörklade halva byggnaden idag. vi snackar Sportif-huset alltså. halva affären, inklusive pentryt och toaletten blev becksvart vid tolv och förblev så fram till halv tre. Annas och mitt största problem var dock att micron inte funkade när det var dags för lunch. och eftersom vi båda är lite fattiga just nu fick företaget bjuda på mat från Thai Coconut... fräckt? javisst, men två stackars tjejer måste väl äta...

ja, sen fick vi i alla fall besked om att de var tvungna att bryta strömmen helt ett tag, så vi fick stänga butiken. Anna passade på att leka skyltdocka samt gå på toa med öppen dörr (det var ju mörkt därinne). och vips så kom strömmen tillbaka, så vi öppnade igen. (Anna var klar på toaletten vid det här laget)

tänk så spännande det kan vara en vanlig torsdag. vad ska hända imorrn tro?

sweet!

très upptagen ikväll. nä, inte med tv:n...
image465

jag har klippt och klistrat som en liten galning. men fint blev det.


it's called "onsdag". it happens once a week.

om bloggjävlen känner för att funka idag gör jag väl ett försök...

idag förstår ni var jag på Nautilus och tränade för första gången. där trivdes jag, så dit kommer jag förhoppningsvis gå ofta. sen var det jobb, och efter jobbet kom hela familjen hit på en lite försenad namnsdagsfika. jag fick presenter också, en wok, en hammare och en diskborste. vilken härlig presentskörd!

nu är det tv:n som gäller.

mera kök.

ÄNTLIGEN har jag mer bänkyta än jag behöver, otroligt lyxigt efter ca 40 cm bänk i den gamla kokvrån. så i ett hörn har jag skapat detta vackra (?) stilleben.
image464
Hello Kitty visar tiden, Jesus välsignar all mat som lagas och fraggeln Gobo står för musiken. my crew!

helgen.

nä, jag fick inte med mig kameran igår, vilket måste beskrivas som en mindre tragedi. men om ni vill se hur fina vi var på hockeyn kan jag rekommendera en tripp hit. någon utgång blev det aldrig, jag och Anna var för trötta efter LHC:s jordskredseger. ja, vi gav upp klockan nio.

idag har jag gått en sväng på stan, vilket resulterade i att jag kom hem med tre kuddar från Indiska. de gamla passade inte riktigt in längre. sen har jag fixat lite här hemma, det börjar se bra ut även i rummet. men jag väntar med att ta kort tills det är riktigt fint... väggarna är fortfarande lite kala, men det ska jag snart lösa.

yeah.

det var en ganska ordinär fredag igår. det var bara jag och Arvid som jobbade, Pelle och Anna var i Stockholm (ja ja, de jobbade väl de också...) det kom lite nya grejer, jackor från Elvine och jeans från Denimbirds. det var dock  löjligt lite kunder, men det blir det väl ändring på nu när sportlovet drar igång.

ikväll ska vi på hockey, och sen blir det väl nån slags utgång.


I love my matplats.

image462
image463
komplett med Sailor Moon på väggen. det har blivit så fint!

ett inlägg under reklampausen.

jag ber så hemskt mycket om ursäkt för uttrycket jag kommer att använda i nästa mening. jag hade ett hallelujah-moment i köket nu ikväll. the end.

vaddå, vill ni ha bakgrundshistorien? alright. på Sportifs baksida ligger en pytteliten asiatisk livsmedelsbutik, och jag var där idag och provianterade. jag fick också en massa tips och instruktioner, bl a om hur man lagar till perfekta stekta nudlar. jag var givetvis tvungen att prova när jag kom hem, och resultatet blev fantastiskt! Thai Coconut-klass, jag lovar.

angående projekt: skaffa ett liv har jag fått några bra tips som jag definitivt ska kolla närmare på.

my so called life

hej. jag är lite patetisk. nej seriöst, jag är verkligen det.
såhär ser mina vardagar ut:

morgon: dusch, frukost
11-18 jobb
kväll: middag, tv, dator, böcker.
and that's it.

jag saknar nånting, vänta säg inget... ett liv! så var det ja.

projekt skaffa ett liv inleds nu.

sådeså.

Orgilion

ja, eller måndag då om vi ska prata svenska. själv föredrar jag sindarin. förlåt, det blev väldigt internt det där. 

idag fick vi ärtgröna Svea-mössor av Pelle, hur snällt var inte det? jag, Anna och Arvid ska ha våra på oss på lördag, då vi ska på hockey. jag hoppas ingen slår ner oss (av ren avundsjuka alltså).

nu har jag sorterat alla dvd:er, från A till Ö. eller nej förresten, det blev från 8 till Z. jag har till och med lämnat plats för det som är utlånat. fast jag vet inte om jag har koll på allt sånt...

na-den pedim ad.

från a till ö, liksom.

jag drog med mig familjen ut till IKEA i förmiddags och det här är vad vi kom hem med:
-ett matbord och fyra stolar
-två bokhyllor
-ett skåp
-en matta
-en schäslong
så jag har skruvat och monterat mest hela dagen, men nu är allt klart. det roligaste är kvar, sortera alla böcker, filmer och skivor.

p.s; Parker Lewis can't lose.
image461

hold your horses.

håll i er nu för det här rimmet har jag väntat länge på att få använda i sitt rätta sammanhang:

idag hade Anna lagat pyttipanna.

äh, om alla ska rimma snuskigt på mitt namn kan väl jag få rimma lite på andras. även om det blir så mesigt som ett mat-rim. men hon faktiskt gjort pyttipanna, till mig också. laxpytt närmare bestämt, och gott var det också. tack för maten.

nu ska jag se på Saturday Night Live. sweet.

ja jävlar.

tänk vad man kan hitta när man sitter och slösurfar:
The Col-Pop, an All-in-One Chicken Nugget and Soda Cup
image459
en tvådelad mugg, med läsk underst (ni ser sugröret till höger) och snabbmaten ovanpå. ursprungsland: sydkorea. det ni.
image460
ha!

crazy friday rapporterar

som Anna redan har berättat var det lite av julafton på jobbet igår, eftersom vi fick varsin jättefin tröja av Pelle. dom var helt fantastiska, vi blev överlyckliga båda två. sen valde vi ut nya outfits till alla skyltdockor, och hann klä på hälften. vi får ta hand om resten idag.

när jag kom hem hade pappa varit här och spacklat köket, så snart blir det nya tapeter! det blir en sväng till IKEA i helgen också, jag behöver ju mera möbler... ja, sen har jag hittat en snygg matta på Mio också. och jag måste bestämma hur jag vill ha det i hallen. oj.

nä, då var det snart dags för jobb igen! häpp!

slappna av...

igår var jag och Anna duktiga anställda och jobbade hårt med att fotografera en jäkla massa kläder till reabutiken. om vi får tid över idag ska vi byta kläder på skyltdockorna. en syssla som hade varit betydligt lättade om inte dockorna hade varit så osamarbetsvilliga. stela jävlar.

nä, nu måste jag göra iordning mig för det är snart dags att gå.

häpp.

idolbilder på mina nya kläder

klänningen från denimbirds, i tunt material och med fickor på framsidan
image455

linnet från svea, de satsar på ekologisk bomull i vår och har olika budskap och uppmaningar på plaggen:
image456

och så klänningen från svea:
image457

till sist t-shirt-klänningen från red rabbit, som också har knappar längs hela ryggen:
image458

lovely.

åh, vi har fått in så mycket nya fina kläder. det är livsfarligt, för plånboken i alla fall. fast mest är det skitkul. jag och Anna delar upp allt det nya som vi vill ha, hittills har det gått utan några cat fights.

det här har jag plockat på mig:

ett linne från Svea
en tunika/klänning från Svea
en t-shirt-klänning från Red Rabbit
en klänning från Denimbirds

jag vet att det är många klänningar, men det är inte direkt Oscarsgale-stuk på dem utan mer vardagskläder. och det är mycket mer på väg, aaah!


tapetklister under mina skor

idag har jag och Anna sjungit på Jumper. det ni, det var verkligen inte igår. närmare bestämt, minst tio år sen.
image454
jag hade en kort men väldigt intensiv Jumper-period precis i början av högstadiet om jag inte minns fel...

nä, dags för Jon Stewart.

sod it.

idag har vi jobbat ordentligt vill jag lova! vi plockade bort all rea och började hänga ut det nya. kul med lite förändring (och mycket nya snygga kläder).

nu ikväll hade jag planerat att se på film, eftersom jag fick låna fyra stycken av Arvid häromveckan. det gick åt helvete kan vi säga, eftersom min nya dvd-spelare visst inte tog amerikanska dvd:er. man kan tycka att jag borde kollat lite mer noggrannt när jag köpte den... nä, jag har nog inga amerikanska dvd:er själv, men så jäkla dumt. min gamla dvd-spelare klarade av alla skivor, så jag har aldrig behövt tänka på sånt där innan. skit också.

liten tröst: 23:05 är det the daily show with Jon Stewart på 9:an. jag älskar Jon Stewart. hoppas bara att det är någorlunda nya avsnitt...

tjarå.

I love it here

jag har inget matbord eller några stolar än, men idag mätte jag upp på köksgolvet hur mycket jag får plats med. ett fyra-bord är inga som helst problem visade det sig. vid tejpen längst bak ska jag ha en bokhylla eftersom jag har så grymt många kokböcker.
image451
här ser ni ju också den hemska orange-gula tapeten som ska bort snarast möjligt. golvet ska också fixas.

och här är den fina utsikten från köksfönstret:
image452
image453


häpp!


gaaah!

hur jag känner mig just nu:
image450
lite trött.

why god why ska jag ha så förbannat mycket kläder? jag viker och viker men jag har fortfarande ett berg kvar. för självklart måste jag vika allt perfekt innan jag lägger in det i garderoberna, it's the only way.

och ja, jag har blåa långkalsonger från Svea på mig.

och nej, rummet ska inte se ut så där. jag ska köpa nya möbler snart, yay!



på plats.

image448

image449

oroa er inte för att jag går sysslolös på min lediga dag.