scary stuff.

som ni kanske har läst i Corren eller sett på tv blev min kära arbetsplats utsatt för ett rånförsök igår ungefär när vi skulle stänga. I was there. helvete vad läskigt det var. jag tänkte bara tala om att jag mår bra, men igår var jag lite halvt i chock. idag ska jag tydligen få krishanteringshjälp. häpp.

slö söndag. ett tag till i alla fall.

ja, jag jobbar ju den här helgen. det är lönehelg, och det märks. i fredags var det tokmycket, igår var det ännu mer... får se hur det blir idag. jag jobbar eftermiddagen och kvällen, så jag passar på att ta igen mig lite nu. har ätit en stor frukost halvliggandes i tv-soffan, spelat lite tv-spel och nu ska jag väl fixa en matlåda till kvällen.

ja ja, man tjänar ju bra på helgen i alla fall.

jihoo...?

jag har ju glömt bort att berätta:

min kära arbetsplats är stolt sponsor till Tre Kronor under hockey-VM.

jaha tänker ni, so what? jo jag tänkte berätta vad det innebär för oss anställda, nämligen hockeytröjor under hela VM, vi tjuvstartade i onsdags. förstå hur snygg jag är i tröjan, alldeles jättevarm och härlig är den också.

och VM har inte ens börjat...

nä, ibland är det faktiskt skönt att slippa tänka på vad man ska ha på sig på jobbet, men jag föredrar skjortorna framför hockeytröjor. förståeligt va?

yes I am always right

jag sitter här och lyssnar på Shout Out Louds debutskiva. den lyssnade jag på jämt ett tag, och nu har jag återupptäckt den. fortfarande bra.

idag har varit en bra dag. slutade tidigt, så jag har kunnat njuta av solen. förstå att jag har gått omkring i shorts och linne idag, det är ju inte klokt. me like... jaha, nu ska jag ju då jobba imorrn och hela helgen, inte lika roligt. men så är det, inget att göra åt.

vi ses och hörs och allt sånt där.


god afton.

vilken bra dag att vara ledig! alldeles fantastiskt skönt ute, och imorrn skulle det bli ännu varmare. som tur är slutar jag redan halv tre då, så jag hinner njuta lite av det fina vädret (som jag litar på att det kommer att vara...)

Sofie och mamma var hemma hos mig och åt lunch idag. dom blev bjudna på hembakade bagels som man antingen kunde äta med skagenröra & tonfiskröra eller färskost, rostbiff och rökt kalkon, till det en massa grönsaker. det blev hemskt lyckat. kolla bara vad dom lassar in!



grattis anna!

min allra roligaste kompis fyller moppe!


image19

body builder.

jag har svällt. eller ja, omkretsen på mina lår har i alla fall ökat lite grann. men vet ni, jag tror att det är lite muskler... häftigt va? jag har nog aldrig haft lårmuskler förut... att PowerPlaten har effekt på armarna hade jag redan märkt, men nu börjar jag även se resultat på benen. jag har på senaste tiden märkt att mina tighta jeans blivit ännu tightare, och i lördags var jag inte så värst rörlig i mina superslimmade Cheap Mondays. Anna, Helena och Josse vet vad jag pratar om. fan vad häftigt. jag har muskler.

tvätt, tvätt, tvätt och lite mer tvätt.

idag har jag tvättstugan på förmiddagen, mycket välbehövligt. fyra maskiner blev det, dom två sista är igång nu.

den här veckan är det jobb sex av sju dagar, jag är ledig på onsdag. då ska jag passa på att träna, och sen ska jag bjuda mamma (och kanske Sofie) på mat hemma hos mig.

ja ja, man får väl trösta sig med att man får lön på onsdag.


mmm... mudslide.

jag, Anna och Josse åkte ut till Helena igår kväll. det bjöds på fantastiskt god mat (som alltid hos Helena) och grym underhållning i form av Idolspelet.

innan maten passade vi på att kolla våra blodsockervärden, då Anna ändå hade sin diabetesutrustning framme. Anna fick sticka mig och Josse, medan Helena skulle sköta det själv. vilket hos gjorde, efter en mängd "nu gör jag det... nej, jag kan inte!"

nu är jag kanske inte världssämst på att sjunga, men av oss fyra låg jag verkligen i lä... nu kom jag ändå tvåa, men det var tack vare musikfrågorna. allmänbildad är jag i alla fall. Josse bjöd på den bästa underhållningen med sin fantastiska koreografi, jag skrattade så jag fick ont i bröstet. sammanfattning: en jättekul lördagskväll!

nu måste jag städa upp lite här hemma. det ligger kläder överallt.

hu-hu-huslig.

igår var jag nästan löjligt ambitiös, jag bakade bagels! jajamen, med kokning och allt. fantastiskt goda blev dom också.

sen passade jag även på att slutföra korsstygnet jag hade börjat på under syjuntan i fredags. det sitter nu på toalettdörren, hemskt fint.
image74
hehe... all heder åt Alle, som kom på vad det skulle stå.

vår andra syjunta

min dag började hemskt dåligt. på lördagar brukar jag ta en lång skön frukost och det var ju planen för idag också. men mitt kylskåp ville inte riktigt samma sak...det hade blivit tok-kallt, så mitt filpaket var en isklump. jag hade ju inget bröd uppe heller, så i ren protest åt jag en påse naturgodis till frukost. oj vilken bra start på dagen...

då var gårdagen mycket bättre. jag var visserligen lite seg på morgonen, så jag hann inte äta frukost hemma. nu har jag sån tur att det serveras frukost på jobbet, och på fredagar brukar det vara lite extra lyxigt. jag hade tur, när jag kom till jobbet blev jag alldeles lycklig. ett par mackor med cream cheese och varmrökt lax senare var jag redo att börja jobba. arbetsdagen gick jäkligt snabbt, för en gångs skull. jag hängde kvar på jobbet efteråt för att invänta Anna och Kristin. vi handlade mat till syjuntan, som denna gång hölls hos Kristin.

vi är bra på syjuntor! två är avklarade, båda har varit mycket lyckade. idag ska jag kanske till Helena (som tyvärr inte kunde medverka igår). hoppas det blir nåt av det där... jag återkommer när jag har mer info. tills dess kan ni ju kika på gårdagen i bilder:




mamma, osten rymmer!

idag när jag skulle gå från Resecentrum hem till mig blåste jag som ett litet löv längs gatorna. jag lovar, i vissa riktningar kom jag verkligen ingenstans. jävla blåst. ja ja, hem kom jag i alla fall (snorig och med världens största hår).

imorgon är det dags för vår andra syjunta, jihoo!

and we don't care about the young folks.

jag blir sådär lite fånigt stolt när jag hör svenska låtar i utländska serier. som idag när Peter, Björn & Johns "young folks" var med i Grey's Anatomy. man tänker liksom "jihoo, dom är från lilla Sverige och det är jag med!" fånigt va? oh well, that's me.

idag har jag jobbat. nästan bara en massa gubbar och tanter såhär när pensionen har kommit. en jobbig tid. gamla gubbar tror jämt att dom är så jävla roliga. trust me, det är dom inte. ja ja, så länge dom inte petar på mig. då blir jag förbannad.

nu ska jag titta på Uppdrag Mord och sen ska jag sova.

scary stuff.

när jag var liten kollade jag en del på tv i smyg, skräckfilmer och sånt som jag nog var för liten för. kommer ihåg att jag och min bästis Matilda tittade på "den onda dockan" vilket skrämde upp oss något helt galet mycket. vi var säkert för små för att förstå engelska, men rädda blev vi.

en annan sak jag kommer ihåg extremt bra är Twin Peaks. nu har jag sett om den serien ett par gånger (love it!), men första gången var jag nog lite väl ung... Bob skrämde skiten ur mig, och dvärgen som pratade baklänges gav mig mardrömmar.
image64
vet ni vad det värsta är? på jobbet är det en kund som påminner sjuuukt mycket om dvärgen (fast inte lika kort). jag ryser varje gång jag ser honom.

jaha, där har ni vad jag sitter och tänker på en tisdagkväll. borde kanske sova nu.

idag är jag ledig.

idag har jag redan hunnit med att PowerPlatea (?) och håller just nu på att laga vegetarisk lasagne (med qournfärssås). sen har jag blivit sjukt sugen på att testa att baka bagels, vi får se om den tanken utvecklas vidare under dagen.

ja, jag måste hinna med ett besök i sybehörsaffären också, för min korsstygnsväv börjar ta slut.


sunny sunday

igår var jag hemma i Sjögestad och njöt av det fina vädret. att sitta i solen och äta glass är ganska lyxigt såhär i april... passade också på att leka lite med mitt kusinbarn Alfred, som hade fått en BobbyCar och var överlycklig.

idag ska jag jobba. häpp.


hade du roligt i lördags? ja, jag var på sjukhuset.

i mitt förra inlägg från i fredags skrev jag att jag inte kunde få tag i Anna. det visade sig inte vara så jäkla konstigt, eftersom hon hade blivit inlagd på sjukhuset... stackars har diabetes, on top of everything. (Kristin har redan skrivit om det på deras blogg, så det är ganska offentligt vid det här laget...)

igårkväll mötte jag upp med Cici, och sen gick vi till sjukhuset där Anna och Kristin väntade. eftersom Anna fyller år snart fick hon en kombinerad födelsedag/krya på dig-present, en rosa game boy. presenten var från Cici, mig, Helena, Alle och Josse och den briljanta idéen var Cicis.

vi tittade på hockey (nämen LHC, vad sysslade ni med?), spelade Uno och tittade på när Anna tog blodprov och sprutor. det var min lördagkväll det.
image59

Anna fick äta lite chips, och dom valde hon ut med omsorg. "det där ser gott ut!"


ah.

sådär. nu har jag jobbat klart för den här veckan. förstå vad skönt det ska bli att vara ledig hela helgen! sol och 20 grader, hur bra som helst! vet inte riktigt än vad som händer imorgon, har ringt Anna ett par gånger men damen behagar inte svara. äsch, det kan vänta tills imorgon.

nu sitter jag här med ett glas Pepsi Max och en påse pistach-och cashewnötter och är ganska trött... jag ska nog sova snart. god natt.


1, x och 2

igår jobbade jag, sen var jag och tränade och efter det blev det en intensiv tv-kväll. alltså blev det inget bloggande... jag är så slö.

idag sitter jag och knåpar på ett par tipspromenad-frågor. förklaring? jo, det stora söndagsnöjet i Sjögestad är tipspromenaden i Lunnevad-spåret. dom är väl en tio par eller nåt som turas om att hålla i det hela. på söndag är det mina kära föräldrar som står för det, och jag hjälper såklart till med frågorna. jag tycker det är roligast att skriva riktigt knepiga frågor som pensionärerna inte har en susning om. ha ha. jag är ond.
jag kommer ihåg en fråga jag skrev förra säsongen:

vad av detta är en popgrupp från Skåne?
1. bob katt
x. bob hund
2. bob råtta

jag tror att den vållade en del problem... (medelåldern på de som går tipspromenaden är ganska hög)
vi får se vad jag hittar på den här gången...


efter en dubbel espresso:

image58
förmiddagen tillbringade jag på Linds med Sofia, vi pratade Luxemburg, hennes lägenhet och allt som hade gått snett inför hennes flytt... men nu kommer allt säkert gå bra för henne (håller tummarna darling!)

eftermiddagen ägnades åt shopping. på bilden ovan ser ni tre av mina inköp. från vänster till höger:
-en mörkblå regnkappa med små vita paraplyer på, hur söt som helst!
-gråa city-shorts från h&m
-wrangler i modell Scarlett, rådenim och ganska hög midja
sen hittade jag även en gardin på Hemtex som jag inte har satt upp än, ska ta tag i det nu.

ja, och sen sprang jag på Anna och vi enades om att på lördag blir det spelkväll, vad sägs om det?

god morgon.

image57
ja, jag är precis lika trött som jag ser ut. snart ska jag ner på stan för att ta en förmiddagsfika med Sofia. dubbel espresso kanske?

jag gillar snö, men inte i april.

jaha, så vaknade jag i morse  och det första jag såg var ett snötäckt  tak. det är inte en bra start på dagen... 

idag har jag passat på att vara sjukt slö. fast jag har städat lite också (med betoning på lite)

såhär ser min vecka ut:
måndag: snart slut
tisdag: tokledig! shopping? jag tror det.
onsdag: jobba tidigt, PowerPlate på eftermiddagen
torsdag-fredag: jobba sent
helgen: l e d i g !

inte så hård arbetsbelastning den här veckan alltså. herremingud vad skönt.

sådärja.

då var man hemma i lägenheten igen. nu ska jag inte jobba förren på onsdag, och det ska bli obeskrivligt skönt. ja, jag har ju jobbat varenda dag nu, men jag har hunnit med att fira påsk också. igår slutade jag halv fyra, så resten av dagen ägnades åt att laga och äta en hel massa påskmat. jag och pappa fixade med det mesta.

och den här veckan har jag ätit så mycket godis att det räcker för resten av året. (yeah right)


puss i påsk.

hej sötnosar! nu ska jag jobba i stort sett hela påsken och den lediga tid jag har ska jag spendera med min familj. så speciellt mycket bloggande kan ni nog inte vänta er på ett par dagar... men jag återkommer med bilder och så efter påsk.

glad påsk på er allihop!

skärtorsdag.

"nämen, du har ju klippt dig! gud va fin du är!"
tack sandra, men varför lät du så jäkla förvånad när du sa det? hm... jo idag fick jag en hel massa komplimanger, precis som man vill ha det efter att man har klippt sig. det är fint. faktiskt.

ja, jag ska ju jobba fredag till söndag nu, men ni behöver inte tycka så jäkla synd om mig. jag slutar halv fyra på lördag, så det hinns med påskmiddag med familjen. jag kan ju helt enkelt inte vara utan janssons frestelse (lagad av pappa såklart.)

förresten så var det sjukt mycket folk på jobbet idag, men jag slutade halv tre. ha. mina stackars kollegor ska jobba tre timmar till. äh va fan, dom flesta är lediga i helgen så dom kan väl få jobba lite idag istället.

nice


nämen titta! jag har klippt mig idag, det ni! riktigt jäkla nöjd blev jag också...

min dag idag.

jag måste städa... imorgon ska jag och mamma på PowerPlate på förmiddagen, sen tänkte vi prova ett nytt wok-ställe som har öppnat i närheten av mig. det är take away, så vi åker väl hit och äter. som sagt, jag måste städa.

idag jobbar jag till 21.30. oj.


död åt bananflugor.

från och med idag är det nya öppettider på jobbet. tidigare var det 8-20 vardagar och 8-18 helger. nu är det (håll i er) 8-21 varenda jävla dag. grrrr... nej, det gillar vi inte. och nu är det påskvecka och jag jobbar alla dagar utom onsdag. ja, det innebär ju då att jag jobbar långfredag, påskafton och påskdagen. det är en jävla bananfluga här. men på påskafton slutar jag i alla fall så tidigt som 15.30, så det hinns med att äta stor middag med familjen. ett måste. fucking bananfluga. nä, nu ska jag sy lite korsstygn.

talkin' bout my day

image53
så här såg jag ut idag för er som missade mig.

jaha, idag blev det en heldag med systrarna Kellander vilket aldrig är fel. det var gymnastiktävling i Mantorp och jag hade erbjudit mina tjänster, vad jag nu kunde hjälpa till med. jo, jag fick i alla fall vara "tyckare", alltså vara med och bestämma vinnare i alla klasser. det är ju alltid kul att få bestämma lite... hur som helst var de små gymnasterna jätteduktiga, jag vill inte vara partisk men Anna och Kristins grupper var faktiskt bäst (och hade klart bäst musik till programmen.)

när tävlingarna var slut och vi hade städat kom vi på att vi inte ätit någon lunch (nu var klockan efter fem) så det bar av till Mantorps pizzeria. för min och Annas del blev det kebab i bröd utan kött och pommes med kebabsås. hur gott som helst och jag är glad att det bara fanns tre vittnen som såg hur mycket kebabdressing jag hade i hela ansiktet. (tre? ja, Per var med också.)