suck my gädda

efter spat var det dags för syjunta, det var verkligen på tiden. längesen sist... denna gång var vi hos Helena i Väderstad. vi bjöds på god mat och dryck (självklart, det var ju Helena vi var hos) och mot slutet av kvällen även lite akrobatiska uppvisningar.

image242
Josefin var där (jamen kolla noga då, hon sitter ju där bakom)

image243
Linda (syjunterookie) och Anna (erfaren). jag tror inte vi skrämde bort Linda så förhoppningsvis fortsätter hon komma på våra juntor.

image244
Kristin och Cici ber till gudarna eller eventuellt Helenas arm.

image245
och Alexandra ska jämt vara så jävla snygg..

image247
Daniel och Helena matchade varandra så fint. Daniel var snäll och bjöd mig och Anna på sosse-grogg.

image246
jag tror bestämt att Josse ville ta hem den där fotöljen och ligga lite. ja, hon tyckte väldigt mycket om den i alla fall.

image248
akrobatik på galet hög nivå.

som vanligt hade vi jäkligt roligt (förutom när några envisades med att prata tråkiga jobb). jag längtar redan till nästa gång!

förresten, nu har jag sju arbetsdagar kvar på CG. det är nära nu...

spa i tranås

igår morse tog jag och mamma tåget till Tranås för att sedan spendera dagen på Badhotellet. vi hade det otroligt slött och härligt. jag fick ju en dag på spa i födelsedagspresent, en mycket uppskattad sådan. vi åt god mat, badade, bastade och hade en behandling var (kurbad).

fast ska jag vara helt ärlig var vi där lite väl länge... från halv tio till tre, jag blev faktiskt lite rastlös. men sammanfattningsvis var det ändå väldigt trevligt.

nu har jag sagt upp mig!

yep. i förmiddags åkte jag ut till CityG och skrev under ett uppsägningsbevis. jag och min chef kom också överens om att nästa fredag (7/9) blir min sista arbetsdag. det var väl snällt av honom med tanke på att uppsägningstiden är en månad. efter det pratade jag med min nya chef (Pelle) och det bestämdes att jag ska börja jobba på Sportif vecka 37, fast tjuvstarta lite nästa tisdag.

förstår ni vad det här innebär? jag slipper CG!!! nej det har inte varit speciellt hemskt där, bara lite lagom urtrist. nu kommer jag inte arbeta lika mycket på Sportif (& det blir ju inga lönsamma söndagar) men det är det värt. som Anna sa igår: "du kommer att bli lite fattigare, men ha mycket roligare."

imorgon ska jag på spa i Tranås hela dagen, och på kvällen blir det syjunta hos Helena. jag är inne i en bra period just nu.


odeladi odeladi hoppsan vilken dag

det har hänt lite saker idag, bara bra sådana. och jag ska blogga om alltsammans men inte just nu, för först ska jag äta kvällsmat, sushi från Nori.

så... I'll be back.

giddy like a school girl

nu ska jag snart åka ut till Mantorp och prata med min chef och se hur snart jag kan sluta på City G. det är en månads uppsägningstid, men jag hoppas att vi kan komma överens om något lite tidigare... vi får se hur det går.

jag återkommer med en jäkla massa info senare idag!

jag har en bra dag idag.

hur många blir erbjudna jobb via sin blogg? jag blev det. se kommentarerna till mitt förra inlägg.

en gång i tiden hade jag den på skivsamling.nu

det är helt galet roligt att gå igenom min skivsamling igen! dom senaste åren har jag ju nästan bara lyssnat på musik genom datorn, men nu jäklar.
några av favoriterna jag har lyssnat på idag:
-ron sexsmith
-the divine comedy
-tori amos
och yvonne! ha ha, det var ett av mina absoluta favoritband i högstadiet och början av gymnasiet. jag har inte lyssnat på Yvonne på ett par år, men jag kunde visst fortfarande varenda låt utantill. jag var nog lite besatt...

gårdagen

jag spenderade större delen av gårdagen med min familj...  mamma hade bestämt att hon skulle till Ljungsbro marknad och eftersom vi andra inte hade något för oss följde vi med allihop. efter en sväng på marknaden gick vi till Cloetta och sen åkte vi hem. på eftermiddagen åt vi en massa kräftor som pappa hade fiskat och kokat (utmärkt som vanligt).
sen åkte jag hem och kollade på film resten av kvällen. först såg jag på Dazed & Confused och sen på Fåglarna. jag har sett Fåglarna hur många gånger som helst, men blir alltid lika uppjagad. scary stuff.


jag återupptäcker min skivsamling

den här morgonen:
-sunny day real estate
-loosegoats
-grandaddy
-monster


big drama. eller inte...

igår var jag hemma hos Tania med Cici och Sandra. vi hade tv-spelskväll, men mer om det om en stund. vid nio nån gång sprang Tania iväg för att köpa chips, och efter ett par minuter ryckte hon upp dörren och ropade att det måste brinna nånstans i huset... vi gick ut i trappuppgången och det var ganska tjockt med brandrök på våningen under oss. vi såg ingen eld eller nåt, så Tania sprang runt och ringde på alla lägenheter och sen ringde nån brandkåren. strax kom tre brandbilar, polis och ambulans. vid det här laget började vi känna oss lite fåniga, för situationen verkade inte bli värre. vi hade öppnat balkongdörren och ytterdörren, och den värsta röken hade redan vädrats ut. en hög med brandmän sprang i alla fall in i huset och kollade i lägenheterna samt igenom brevinkast hos dom som inte var hemma, men dom hittade inget upphov till röken. snacka om antiklimax. så vi fick helt enkelt gå in igen, bye bye brandmän.

sen fortsatte kvällen med en massa tv-spel, chips och godis. perfekt fredagsunderhållning.

nu är jag ledig fram tills 8.15 på måndag.

ikväll ska jag till Tania och spela tv-spel. det ska blir kul!

och en annan jättebra sak: pappa har fiskat kräftor! så jag ska nog till Sjögestad imorrn och äta lite (eller mycket) kräftor. nästan det godaste jag vet... fast det är klart, nu sitter jag och käkar Oreos och det är inte så dumt det heller. 
image241

och nu om tre helt olika saker:

mat-Nicklas sa nyss att han skulle dra över ruccolan. stackarn, han måste vara bra ensam.

imorgon kommer jag att vantrivas nåt enormt på jobbet. det är lönefredag, och då handlar folk som om dom aldrig har sett mat förut. det är lite tragiskt, dom verkar inte ha haft ett öre kvar att leva på...

varför, varför, varför har jag haft låten Sparky´s dream med Teenage Fanclub i huvudet hela dagen? jag tror inte jag har lyssnat på den sen i gymnasiet... det tog mig till och med ett tag att komma på vad det var för låt. shit, jag tror jag måste återupptäcka min skivsamling. den står mest och samlar damm nu för tiden.

fortfarande smiths i huvudet.

sådär ja. nu har jag använt den fina kokboken som jag fick i födelsedagspresent. i matlådan tills imorgon ligger nu Kåt-Arvids kycklinggryta (jo, den heter faktiskt så). det luktar helt fantastiskt... fast jag blev så hemskt sugen på sushi nu när jag insåg att Nori öppnat igen efter semestern. oh well, jag får gå dit i helgen.

förresten så har jag haft en bra hårdag. dom kommer inte ofta ska ni veta.


panic on the streets of linköping

gaaah! jag har haft the Smiths låt Panic i huvudet hela jäkla dagen! det är förvisso en hemskt bra låt, men inte i min egen tappning. dessutom vet jag inte vad folk trodde om mig på jobbet när jag stod och plockade upp vindruvor samtidigt som jag gnolade "hang the dj, hang the dj, hang the dj..."

nu ska jag fixa en matlåda tills imorrn.

fil & müsli nästa.

jag tänkte skriva att jag sitter här i en tröja av organisk bomull, men sen kom jag på att det visst heter ekologisk bomull på svenska. organisk, tsss... hur som helst är jag lite stolt för jag är en så duktig människa. jag handlar mycket ekologiskt och åker ofta tåg till jobbet (fast det är inte direkt frivilligt...). jag är i alla fall ingen miljöbov, det ni.

idag fyller min pappa år!!! grattis. i år tycker jag att jag har lyckats extra bra med presenten.

nu ska jag äta frukost.

jag tål verkligen inte Extreme Home Makeover...

...så jag måste byta kanal nu. sådär ja.

idag har jag varit ledig. jo, det är sant. jag började jobba igår igen efter semestern och idag är jag ledig. skyll på mitt galna schema... jag har i alla fall varit lite duktig och städat här hemma.

såhär ser i alla fall resten av veckan ut:
onsdag: jobb 11.30-19.00. efter det ska jag till Sjögestad en sväng och fira pappa som fyller år.
torsdag: jobb 11-30-19.30
fredag: jobb 9.45-15.30
helgen: ledig!
en helt okej vecka att komma tillbaks till jobbet på. nästa vecka blir betydligt värre.

idag är det Midsomer!

the book club

så var det då äntligen dags för det första mötet i vår bokcirkel. mötet hölls hos Cici, som bjöd på jättegod vegetarisk lasagne. efter maten var vi seriösa och pratade om boken i säkert en kvart, och Ninni presenterade nästa bok, Påven Johanna. efter det var det dags för Idolspelet med sång och dans av imponerande hög kvalité. hrm.

jag vill bara påpeka att jag aldrig har kommit hem med en samling sämre bilder på kameran. större delen bestod av folk som dansade ur bild... efter lite gallring har jag ändå några att bjuda på, håll till godo.




ett litet recept kanske?

det är så galet skönt att få komma ut till Sjögestad och stöka runt i ett stort kök. igår passade jag på att göra äppelkaka i långpanna, som borde räcka ett tag. mamma blev hemskt nervös när hon hörde att jag inte hade något recept så jag rotade fram ett recept och sa "den här ska jag göra!". så fort hon hade gått ut började jag freestyla, det blir ju mycket roligare då. resultatet blev i alla fall väldigt bra, tyckte de 75% av min familj som äter äppelkaka (Sofie tycker att tillagad frukt är en styggelse).
image233
fridas freestyle-äppelkaka

8-10 äpplen, lite beroende på storlek
kanel & vaniljsocker
3 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
250 g margarin

skala och skiva äpplena, lägg i en skål och pudra över lite vaniljsocker och mycket kanel.
blanda vetemjölet med bakpulvret.
smält margarinet.
vispa socker och ägg pösigt. vänd ner mjölblandningen och till sist margarinet.
häll smeten i en smord & bröad långpanna, 30*40 cm.
tryck ner äpplena i ett snyggt mönster.
grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter mitt i ugnen.
ät kall eller ljummen. den här kakan blir mer som sockerkaka än paj, så det behövs ingen glass eller vaniljsås till.(men det kan ju inte skada...)

sådär ja.

nörd.

idag har jag varit på Bondens marknad på borggården, där det var gott om pensionärer som armbågade sig fram till alla provsmakningar. jag köpte surdegsbröd och dinkelbiscotti (fusk! bakar inte du allt bröd själv frida? nästan. surdeg har jag inte tålamod till...)

nu ska jag ut till Sjögestad en sväng, häpp!

vardagen smyger sig på

äsch då. på måndag ska jag tillbaks till jobbet. don't get me wrong, jag är ingen latmask och vill sysselsätta mig men gärna på nåt annat sätt! det var inte alls meningen att jag skulle stanna såhär länge... jag blev så jävla bekväm när jag väl fick fast tjänst, har inte sökt ett enda jobb sen dess... jag måste ta tag i det där igen.
tyvärr är jag hemskt dålig på att skriva cv:n. standardmallen kan man ju, men hur kul kan det vara som arbetsgivare att läsa likadana cv:n om och om igen?

förresten, varför är jag inte på nykvarnsfestivalen?

jag förstår inte

det är samma sak varje gång jag har varit ute och fått en stämpel på handen. dagen efter vaknar jag upp och den har kladdat av sig på nåt ytterst märkligt ställe. inte sällan har jag haft en spegelvänd stämpel i pannan eller på kinden dagen efter. jag vet inte riktigt hur jag har armarna när jag sover, men idag hade jag i alla fall två avtryck på vänster underarm (stämpeln satt på höger handled). jag måste ha legat och pressat ihop underarmarna i sömnen, hur sjukt är inte det?

bara liiite bakis.

sådärja, nu har jag vaknat till. det blev utgång igår, platens eftersom det var onsdag. innan var vi hos Cici och spelade lite Buzz och Singstar. gänget den här gången blev jag, Cici, Anna, Helena och Tania. väl på Platens gjorde alla sitt bästa för att få mig så full som möjligt, något som inte lyckades då jag bara blev lagom full. Anna däremot beställde in en drink, tog en klunk och bestämde sig för att gå upp och ta lite luft. sen såg jag inte henne mer... Cici var uppe och pratade med henne och då hade hon bestämt sig för att åka hem. vi andra stannade kvar till stängning (tre), och hade riktigt roligt! efter stängning var det dags för lite bakiskäk för mig och Helena (Cici hade druckit mjölk hela kvällen och Tania hade vi tappat bort vid det här laget), och sen blev det hemgång.

åh jäklar, nu häller det verkligen ner här!

grattis mamma!

intensiv födelsedagsperiod just nu. idag är det mamma som är födelsedagsbarnet(?), så idag ska det självklart firas. grattis mamma!

image232

så var det måndag igen. men jag har fortfarande semester, ha ha!

idag utökades min presentsamling, jag fick nämligen ett paket från Sofia i Lux. ett fint kort och världens sötaste nyckelring från sheepworld. tack så hemskt mycket.

jag vill bara påpeka hur väldigt trevligt det är att fortfarande ha semester. jag passar på att slöa så mycket det bara går, idag har mest suttit på balkongen och läst. imorrn ska jag ta en tur på stan eftersom jag inte riktigt är klar med mammas födelsedagspresenter (hon fyller på onsdag). men jag har tur, i år har hon faktiskt önskat sig saker. det är en lyx ska ni veta.


ka kaaah!

så inträffade det då till slut; jag fyllde 25. firandet ägde hos mina föräldrar i Sjögestad. jag åkte dit på förmiddagen och blev då firad av familjen, sen lagade jag en massa mat inför kvällen. här har ni gårdagskvällens medverkande:
image217
Daniel och Ninni...
image218
...Hanna...
image219
...Cici, Anna, Helena...
image220
...Per och så jag då.

jag är helt galet nöjd med min födelsedag, som bjöd på underbara människor och helt fantastiska presenter! såhär ser min presentskörd ut:
-spa-vistelse i Tranås
-en hög böcker
-tre dvd-filmer
-pengar
-grymt snygga kläder (mest från Sportif, givetvis)
-Georg Jensens Christmas Mobile 2006
-foton av festdeltagarnas skrev (mycket uppskattat ska ni veta)
-sist men inte minst, en fantastisk handskriven kokbok/fotoalbum fylld med mina vänners favoritrecept och galnaste foton. I love it!

nu är det väl dags för lite mer bilder...

(skrev-bilderna behåller jag för mig själv...)

puss och tack allihop, förutom festens deltagare även ni som bidrog till kokboken men tyvärr inte kunde komma. vilken tur jag har som har sådana underbara vänner!


idag fyller jag 25!

är det inte helt galet? dagen firas i så lite stillhet i hemmet som möjligt, för ikväll blir det fest! efter frukost drar jag hem till Sjögestad och fixar med allt för kvällen, det kommer att bli hur bra som helst.

så till en del av er, vi ses i kväll!
och till er andra, ha en bra dag!
 
(ålderskrisen tar jag tag i senare, den har jag inte tid med idag)

pinsamt

jag bara undrar en grej... är sångaren i Bo Kaspers seriös när han sjunger på engelska i Tre-reklamen? i så fall har han nästan det sämsta uttalet någonsin. skäms.

dagens jubilar.

om två dagar är det min födelsedag, men idag har tillhört någon annan.
image216
grattis på 23-årsdagen Cici!


den vill jag ha, och den och den...

idag gick jag och Sofie en sväng på stan och jag pekade ut vad jag vill ha i födelsedagspresent. sen mötte vi upp med mamma och tog en fika och efter det fick dom fria händer. åh vad kul med presenter! ja just det, jag hittade presenter åt både mamma och pappa också! så jag är nog klar med pappa men mamma ska få nåt mer...

om en timme är det Project Runway, hurra!

snart är det dags.

jag har insett att jag valde lite fel dag att fylla 25 på. nu är det ju inte mycket jag kan göra åt saken, men jag tror inte vi blir så många på min fest. det är nämligen bröllop, utlandsresor och jobb som råkar inträffa samtidigt. trist, men samtidigt hoppas jag att ni som kommer får roligt. jag tar min festfixar-roll på största allvar ska ni veta.

barnaby, var är du?

dn-galan, vem bryr sig? eurosport har redan visat den i flera timmar, varför måste svt göra det på bästa Midsomer-tid? sååå störande.

jag har faktiskt inget spännande att skriva om idag, eftersom jag mest har legat i solen och läst. slött och väldigt skönt. jag är dock lite besviken på mitt läsande under sommaren. normalt brukar jag plöja genom mängder av böcker, men i år har det blivit tok för lite. jag skyller givetvis på vädret, eftersom jag brukar läsa när jag ligger och solar. totalt den här sommaren är jag uppe i fem och en halv, varav två är Enid Blyton-böcker om Hemliga Sjuan (barnböcker alltså). ytterligare två är Douglas Coupland-böcker som jag redan läst (många, många gånger.) jaha, då blir det bara en och en halv kvar. den hela är vår bokklubbsbok, den halva är The Other Side of the Story av Marian Keyes. that's it.

imorrn ska jag gå på stan med mamma och Sofie och peka ut vad jag önskar mig i födelsedagspresent.

sol!

vilket fantastiskt väder det har varit idag! jag åkte ut till Sjögestad och låg i trädgården och solade mest hela dagen. det kallar jag en alldeles utmärkt inledning på semestern. that's right, nu har jag två veckor ledigt lagom till att de flesta andra börjar jobba igen.

imorgon ska jag försöka hitta födelsedagspresenter åt mamma och pappa. inte nog med att jag fyller på lördag, den 15:e fyller mamma och den 22:e pappa. Sofie fick inte vara med i Lejon-gänget, hon fyller i november. anyway, presenter var det ja. det är alltid lika svårt att hitta på nåt bra åt dom... det är därför jag är ute i god tid.


fuck you SMHI

nu kommer solen, klockan 7 på kvällen! otroligt frustrerande...
mina planer för idag var:
-sola
vad jag istället har gjort är detta:
-städat
-gjort müsli
-sett på en massa dålig tv
-planerat mat till min fest

ja ja, jag gjorde väl en del nyttigt men jag skulle mycket hellre ha solat. sådeså.

image215
gjorde det där "simpsonifiera mig"-testet också. såhär blev jag.


inte ett dugg bakis, det du mamma!

igår följde jag med Matilda och Maria på grillfest. först var vi hos en av deras killkompisar (som jag redan glömt namnet på, fy på mig), sen fortsatte vi över gatan till en av hans kompisar... vi satt på en takterass på Vasavägen, fantastiskt utsikt! sen blev det kallt och mörkt, så då flyttade vi ner till killens lägenhet. vid tolv bangade jag, eftersom jag inte tänkte riskera en till förstörd söndag. idag mår jag fantastiskt, yay!
Matilda och jag var bästisar när vi var små, efter gymnasiet har kontakten blivit lite sporadisk men vi har i alla fall inte tappat den helt! det är nog iofs inte möjligt, eftersom hennes föräldrar bor tvärsöver mina. Sjögestad är ju inte så stort...

det är visst lite moln just nu, bort med dom! jag vill ju sola!

extremt lat lördag. hittills i alla fall.

jag har solat idag, snacka om efterlängtat... men jag vill ju bada också! oh well, inte idag för nu ska jag på grillfest. men jag ska inte bli lika full som förra veckan, det förstörde verkligen hela söndagen efteråt.

p.s, om en vecka fyller jag år!

vi vill ha värme!

jag läste precis på text-tv att det ska bli 30 grader i helgen, kan det verkligen vara sant? jag vågar faktiskt inte tro på det förrän det inträffar... men oj vad jag hoppas att det stämmer!

idag har det inte hänt ett enda dugg. jag lovar.

jag hoppas att ni observerade att yours truly var i Corren idag. inte? ja ja, det var väl ingen stor bild direkt, men ändå... fortfarande clueless? alright, mittuppslaget i a-delen, nere till höger.

haha, nu är det bara två dagar kvar tills jag har semester!