från i lördags:

Anna och jag blir jämt så fasligt snygga på kort...
image341
image342
är det inte nåt av det roligaste ni har sett?

de här bilderna har jag helt fräckt snott från Lindas blogg, men jag kunde inte låta bli.

mycket gjort.

idag har jag och Anna klätt av och på Peppe, Leffe, Madonna, Vips, Jennika, Torgny, Jane Doe och jävlar-jag-har-glömt-vad-den-siste-killen-hette*. naturligtvis menar jag våra skyltdockor. observera att Jane Doe döptes en gång men vi kan bara inte komma på vad vi gav henne för namn. ja, vi skäms lite. och vad den siste killen heter vet jag så väl, men det har för tillfället fallit bort. jag och Anna har i alla fall spenderat dagen med att lämlästa och pung-greppa våra kära dockor, utöver det gjorde vi dom även julfina. åh vad nöjda vi blev! 

sen kom Arvid och då gick Anna (till gymnastiken alltså). vi slog in en galen mängd julklappar till Sportifs julfest, men vi har mer än hälften kvar. det får bli en annan dag.

Pelle jobbar inte idag och imorgon, han är i Stockholm och stalkar Idol-deltagarna. watch out!


* update: Sören for the love of god, Sören! jag ber så hemskt mycket om ursäkt, du är på inget sätt mindre värd än de andra dockorna.

har du löss får det vara.

nu har det precis varit en besiktningsman här och gått igenom lägenheten. jag tror inte att han hittade så mycket att anmärka på... men jag undrar vad han tyckte om min "Inga flatlöss tack"-skylten på toalettdörren.

igår var det dags för bokcirkel, denna gång hemma hos Hanna. det bjöds på jättegod mat och favoriten gino till dessert. jag tror att vi slog rekord i bokprat också, den här gången hade vi riktigt mycket att prata om. boken "Vindens skugga" fick även höga betyg av samtliga medlemmar.

nästa gång är det jag som kommer att hålla i bokcirkeln, boken jag presenterade igår blev Douglas Couplands "Alla familjer är psykotiska". I love Douglas.


nu ska det jobbas!


tsss... tisdag.

idag var det snorkallt och jättehalt när jag skulle gå hem från jobbet. jag fick gå och trippa hela vägen hem (på tårna, inte på knark). ja jävlar, det var inte roligt.

imorgon är det bokcirkel hos Hanna, den här gången tror jag vi kommer att ha massor att diskutera. (jag fullkomligt avgudade boken!) det är även min tur att presentera nästa bok, vilket jag ser fram emot. jag har valt en fantastisk bok, sen får  vise om de andra kommer att tycka likadant...

nu ska jag dricka glögg och städa. på torsdag morgon kommer en besiktningsman och ska kolla in min lägenhet. det kan ju vara trevligt om det är lite rent och fräscht då.


fridas helg, utöver det andra.

sen hände det ju faktiskt betydligt roligare saker igår. till exempel så jobbade jag, och det var ganska trevligt. vi bröt Thai Coconut-cirkeln och köpte istället lunch från Yogi, det ni! sen skulle det bli utgång på kvällen, och det blev det nästan...

jag gick hem till Anna vid sju-tiden, och vi värmde upp med öl/grogg och lite uno (spelet, inte Rederiet-karaktären). senare kom Linda med kusin och kompisar, studenter hela högen. vi spelade spel, drack sprit, åt chips & dip, skumtomtar och även lite skumtomtar & dip. det sistnämnda var ingen hit, ej heller att dränka tomtarna i sitt grogg-glas (de blir hemskt slemmiga).

ja sen var det ju dags för utgång och eftersom majoriteten av fest-deltagarna var studenter bestämdes det att vi skulle till Flamman. vi kom väl dit ganska sent och möttes av en kö som inte var jättelång men jättelångsam. efter att ha köat i en halv evighet och nästan förfrusit fötterna gav jag och Anna upp. jag gick hem och Anna gick in till stan och tog en taxi hem. vilket antiklimax va?

idag har jag varit i min framtida lägenhet och kollat in den ordentligt (vilket jag faktiskt inte gjort tidigare). den är fantastisk!

tråkigheter.

min moster dog igår. det kom inte som någon överraskning eftersom hon hade varit sjuk länge, och vi visste att det närmade sig slutet. de sista dagarna var hon dessutom sängliggande, så det var skönast för henne själv att hon fick somna in. men det är klart att man är ledsen ändå, speciellt för att hon bara blev 56 år. det är ju ingen ålder!
hej då Ann-Lis, vi kommer att sakna dig!


jag ska flytta!

många av mina vänner flyttar ut på landet, jag gör tvärtom och flyttar 300 meter närmare city. yes sir, idag blev det klart: jag har fått en lägenhet på min absoluta favorit-gata i Linköping! och ni skulle se huset, det är så himla fint! jag är alldeles till mig och vill bara börja packa på en gång (lite dumt kanske då det är inflyttning första februari).

jihooo!

the bullarna.

idag har vi pratat mycket om bullar på jobbet. men det går ju inte att bara prata om bullar, så Pelle gick och köpte upp ett halvt konditori. nu åt jag ju faktiskt ingen bulle, men katalanen var väldigt god. tack och bock till Pelle som vet hur man håller sin personal nöjd och glad.

nu är det tyst hos min granne, som annars gärna spelar musik på högsta volym. det skulle jag inte ha några som helst problem med, om han inte hade haft så fruktansvärt dålig musiksmak. behöver jag säga mer än Linkin Park? jag brukar kontra med musik som jag gissar inte hör till hans favoriter, idag Depeche Mode och the Posies. så roligt har vi i min trappuppgång.

imorgon är det för övrigt jag som tänker stå för ett avslöjande (tror jag...). vänta ni bara.

ohyggliga jag

tro mig när jag skriver att jag verkligen har försökt, men mitt utslag vill inte fasta på bild. jag skyller delvis på min dåliga kamera, delvis på utslaget som faktiskt har blivit bättre idag (thank god).

idag har det jobbats, fast inte riktigt lika hårt som igår. då var vi galet produktiva, jag och Anna.

gah, om tio minuter börjar fotbollen! tänk om dom skulle åka på stryk... det kan väl bara inte hända, eller?


elefantmannen del 2

fy farao vad jag ser ut idag. utslaget har blivit värre, fast under tre lager smink ser det bara ut som ett långt rivsår på kinden. och det kliar fortfarande som faaan!

nu ska jag jobba vidare och inte äckla er med fler detaljer.

elefantmannen

kanske var 100:e gång jag äter nötter får jag någon slags allergisk reaktion. detta hände dessvärre igår, och det hänger med idag också. jag har stora utslag på min ena kind och det kliar som faaan. tack gode gud för smink.
så nu ska jag gå till jobbet och ge Pelle och Anna något att skratta åt (mig).

au revoir.

sunday bloody sunday

idag har jag inte mått bra men det är inget jag varken vill eller tänker skriva om. min huvudvärk och magknip är löjliga småsaker i jämförelse med hur många andra har det.
hur som helst har jag spenderat större delen av dagen i soffan med mitt Nintendo. Zelda är nu i slutfasen då jag bara har slutbossarna kvar. men jag känner inte riktigt för att ta tag i den slutgiltiga striden så istället följer jag upp alla bi-handlingar. kan vara ganska underhållande det också.

om två veckor är det första advent!

aaah...

image340
jo tack, jag hade en alldeles utmärkt lördag!

förlåt!

inget inlägg sen i tisdags, så får jag ju inte hålla på!

idag är jag ledig och det firar jag med att tvätta hela förmiddagen. när jag var nere i tvättstugan nyss hade någon ändrat språket på displayen till tjeckiska. det var underhållande. bland de tjeckiska fraserna som jag ändå kan ingår tyvärr inte kulörtvätt  och förtvätt, så jag fick ändra tillbaka...

här har ni i alla fall den viktigaste tjeckiska glosan:

pivo


CSI Freja

idag på jobbet började vi spåna fram en ny CSI-serie eftersom Las Vegas, New York och Miami inte räcker till. den här gången utspelas allt på M/S Freja (ja, Rederiet-båten) och pilotavsnittet är redan klart (i mitt, Anna och Arvids huvud). i samtliga roller återfinns avdankade svenska skådisar, t ex Ulf Brunnberg (som spelar karaktären Brulf), Johannes Brost, Ola Forssmed (får fortsätta sin roll som Micki på salong BellaMi) och Göran Gillinger plus hans tvillingbror. vi ser också gärna att hon som spelade Bengtsson i Rederiet tar någon slags roll i ensamblen. förstår ni hur bra det här kan bli?


p.s: vi jobbade lite också.


frida testar:

att komma över en matfobi.

jag var väldigt kinkig med maten som barn. jag totalvägrade ost, ris, majs, tomater, sparris, gröt och säkert mycket annat som jag inte kommer på just nu. vi kan säga att min jämlike vad gällde mat var Håkan-bråkan, fick jag äta mig mätt på kokt potatis så var jag nöjd.
under åren har jag i alla fall lärt mig att tycka om nästan allt ovannämda, utom ganska många sorters ost och så gröten, som vi ska ägna oss åt idag. jag vägrade bestämt om det bjöds på gröt och det absolut värsta jag kunde tänka mig var risgrynsgröt (ris och gröt, dubbel fasa).
sent igårkväll kom jag iallafall på att det nog var dags att våga prova... imorgon. vilket innebar att det var dags idag. yes sir, i morse kokade jag havregrynsgröt och det var faktiskt ätbart. framför allt blev jag väldigt mätt, och stod mig utan problem fram till lunchen. gott? nja... jag vänjer mig nog.

risgrynsgröten då? nej snälla nån, nu har jag varit äventyrlig så det räcker åtminstånde året ut.

häppore.


fars dag och sånt.

idag har jag firat världens bästa pappa, nämligen min. du är bäst pappa!

nu är jag hemma igen och är lite lagom frustrerad eftersom jag inte kan sluta att sjunga på All I want for Christmas, ni vet den där med Mariah Carey. det är bara för att vi idag pratade om att det bara är tre veckor kvar till första advent... det är ju löjligt så snabbt det går.

näpp, nu ska jag spela Zelda och ikväll ska jag bli klar med the Temple of Ice (ice, ice baby).

kan det bli mer spännande? eh, ja!

tro mig, det händer inget värt att blogga om just nu. ikväll till exempel ska jag se på Da Vinci-koden och dricka julmust. jepp, det är min lördagkväll det.

galet.

anna kom tillbaks till jobbet idag, snorig som faaan. men det var på tiden att hon kom tillbaks, veckan har varit ovanligt tyst... det var riktigt kul på jobbet idag, vi fick kolla in (och prova) vårkollektioner från lite olika märken. men det är lite jobbigt när man hittar plagg man verkligen vill ha men måste vänta på till februari-mars nån gång.


and now for something completely different:
idag fick jag reda på något jättepinsamt, men jag har skrattat åt det hela dagen. hur blind får man vara egentligen?
 

sushi och tv ikväll.

god kväll.

idag efter jobbet tog jag svängen förbi Nori och köpte med mig en 8-bitars sushi till middag. det var precis lika gott som alltid, varför äter jag det inte oftare? dock drabbas jag av samma tvångstanke varenda gång jag äter sushi:

-att äta upp hela klicken wasabi på en gång. 

på Nori får man dessutom en riktigt stor klick, så jag kan bara ana hur dåligt jag skulle må... jag hoppas jag även i fortsättningen lyckas stå emot tanken.

nu ska jag kolla klart på Roomservice, sen är det Grey's.

häppåre!

onsdag.

jag har precis varit på posten och hämtat ut två kilo härligheter. nej inte knark utan cd-skivor och dvd:er, bl a två säsonger CSI. härligt...

anledningen till att jag inte har bloggat sen i söndags är att det helt enkelt inte har hänt så mycket. jag har bara jobbat, och ska göra det idag också. men idag har jag sovmorgon (eller vad man ska kalla det när man börjar ett istället för elva).

tack och hej!

en alldeles, alldeles underbar kväll.

jag hoppas att ni är beredda nu, för det här lär bli mitt längsta inlägg någonsin. det togs nämligen 140 kort med min kamera igår, varav en hel del av andra än mig. nu har jag gått igenom allt och insett att jag bara måste publicera mängder. ni kommer att förstå varför...
image301
Hanna såg riktigt läskig ut...

image303
...det gjorde Malin också, medan Ninni mest var snygg.

image304
vad har Daniel fått syn på?

image306
antagligen andra Daniel, som leker med Askungens (Helena) sko. Ali Baba (Anna) måste dokumentera.

image307

jag sprang på en björn på vägen... illa illa, han rev sönder hela mitt linne.


image308
Marcus och Cici smilar upp sig för kameran.

image317
jag lyckades få en bild på Jens utan sin Scream-mask, som han annars behöll på större delen av kvällen.

sen var det många fler på festen, varsågod att klicka på nån som ser snygg ut. (jag rekommenderar det tredje kortet)


senare på kvällen hörde vi att det fanns något roligt på övervåningen, så då bestämde sig Anna för att först bestiga trappen...
image320
image321
image322

...och sedan Daniel, som låg däckad i sängen (lugn, hon tafsade bara.)

image327
ja jag vet att jag har klippt av Annas huvud på en bild, men jag skrattade så mycket att jag inte direkt kunde stå still.

efter att ha hört vad som pågick på övervåningen kom Helena, Cici och Daniel och ville vara med, och då blev det fullt i sängen vill jag lova...
image328
mmm... mysigt.

sen poserade Anna och Jens såhär fint.
image329
fråga mig inte vad de sysslar med...

åh, jag har ju så många fler kort jag vill dela med mig av. varsågoda och njut!
 

och om ni fortfarande inte har fått nog sparade jag en riktig snygging till sist:
image339
Ali Baba och de 40 rövarna komplett med mustach i armhålan och rädis-ögon som bröst.

tack för en underbar kväll!


lite jobb och mycket fest.

idag ska jag jobba i (håll i er nu) tre timmar! det är ju röd dag idag, så vi har bara öppet 11-14. det blir lagom, man vill ju vara pigg tills ikväll. då blir det nämligen Halloween-fest hos Ninni och Per, och jag tror att det kommer att bli fantastiskt! jag tänker inte avslöja min kostym än, men kanske innan jag åker ikväll... nä, nu ska jag äta frukost och sen bär det av till Sportif en liten stund.

förresten: ikväll ska det självklart tas kort i obscena mängder, så vänta ni bara...

imorrn smäller det.

nu har jag klippt mig också. jag är så snygg att jag tappar hakan, om och om igen. eller inte...

jag är i alla fall ledig idag, så jag passar på att städa ordentligt här hemma. jag har även varit ute på min gamla arbetsplats CityG och storhandlat. sweet, nu har jag massa mat.

imorgon är det fest!