mitt nya jag.

skitdåligt kort, men ni fattar grejen.
image300

idag har vi haft roligt på jobbet. vi fick besök av papper-och snöre-killen (jo, han heter faktiskt så) och vi fick välja ut inslagningspapper och passande snören. det kommer att gå åt som bara den nu inför julen. alla paket från Sportif kommer att bli fantastiskt snygga.

lunchen inhandlades (hör och häpna) på Thai Coconut, idag blev det Hot Day in BBK. är det inte ett fantastiskt namn på en maträtt?


så var det med det.

jag är inte blond längre. jag vaknade igår och insåg att det nog var dags att förändra sig lite. jag hade tänkt att färga så nära min naturliga hårfärg som möjligt, men nu blev det inte riktigt så. i ärlighetens namn kan jag väl säga att jag borde ha förstått att extremblonderat hår suger upp väldigt mycket färgpigment... så istället för ljusbrunt blev det mörkt chokladbrunt. ja ja, det var ju förändring jag ville ha och det fick jag. det blev faktiskt ganska bra.

jag kanske lägger upp en bild ikväll så ni får se själva...

så var det tisdag igen.

hej!

igår jobbade jag, och efter jobbet var jag och fikade med en gammal högstadiekompis. ja, hon är alltså inte gammal men det var jävligt länge sen vi gick på högstadiet. vi hade trevligt i alla fall.

idag är det såklart jobb igen, och ikväll ska jag pyssla med min halloween-outfit. det ni!

vet ni inte vad ni ska laga till middag? här har ni ett tips:
image298aah... aladåb.
jag vet att du vill ha den Pelle.

någon, nånstans måste ha tyckt att det var en bra idé.

idag på frida testar:
kvällens uppdrag var att undersöka om det var möjligt att se ett helt avsnitt av femmans Ranking the Stars. 19.00 satt jag beredd, klarade mig igenom vinjetten som lovade "10 av Sveriges hetaste stjärnor" (?). sen dansade Andreas Lundstedt ut på scenen och jag gav upp. jag insåg att det här aldrig skulle funka, och uppdraget tog slut efter drygt två minuter.

ja, hade jag ansträngt mig hade jag säkert tagit mig igenom ett par minuter till, men ni får tänka på att jag faktiskt åt middag samtidigt. kombinationen Ranking the Stars och min matlust kändes lika dödsdömd som att äta spagetti och köttfärssås samtidigt som man tittar på Seven.

slutsats: obehagligt, sa Bull.

uppdatering ang. toalettpappret.

en helt ny frågeställning:
är det värt att lägga 80 spänn på en enda toalettrulle?

slutsats:
ja, om det är en rulle full med sudoku.
image297

verkligen skitkul

finns på Sportif, kom och köp! varför inte som fars dag-present?

förresten vet jag vad jag skulle vilja ha, Word of the Day-toapapper (som Joey får av Chandler i ett Vänner-avsnitt) tänk så praktiskt, lite utbildning på det minst anade av alla ställen.



idag är det lördag, och ikväll ska jag på kalas! men först ska det jobbas.

hej hopp!



icke mänsklig föda.

jag satt och tittade på Nyhetsmorgon och såg en sak som aldrig kommer att finnas med i frida testar:

-mat i gelé

jag ryser bara av att skriva det.


idag är det fredag, veckorna går så löjligt snabbt just nu. kan vara för att jag mest jobbar just nu, från förra lönen till den här hade jag jobbat 199 timmar. det hade jag aldrig orkat med på CityG...

jag blottar min själ.

jag organiserar lite i min filmsamling, och har insett att den nästan helt kan delas upp i tre kategorier...

på tredje plats...
skräckfilmer

på andra plats...
tv-serier

och nu, segraren (trumvirvel):
image296

en hel hög med high school-filmer. här har ni några.

bubblare: fantasy, katastrof-filmer, engelsk humor och äventyrsfilmer. inga löjliga romantiska dramer eller kostymfilmer (jo en förresten, Unga Kvinnor.)



en snabbis bara...

frågeställning: är det värt att lägga pengar på tjockt och mjukt toalettpapper när man kan få tunt och strävt till halva priset?

slutsats: ja för i helvete.

time to shape up!

kära läsare!
det är på tiden att den här bloggen blir lite mer underhållande. jag tänker därför introducera en rad nya element i dess uppbyggnad, med start idag. så med det vill jag presentera...

frida testar
under denna kategori kommer jag att prova på nya produkter, testa påståenden och myter. jag ser fram emot att dela med mig av mina forskarrön till er, mina kära läsare.

då kör vi! jag börjar lite lätt med påståendet att man får lång näsa när man ljuger. stämmer verkligen detta?

innan: ganska liten näsa.


jag är prinsen av Brunei, Annas favoritprogram är Ranking the Stars, det är varmt och skönt på jobbet, i övermorgon är det julafton...


efter: nähe, det funkade ju inte alls. nu vet ni det.




jag tar gärna emot tips på vad jag ska testa!

ett helt onödigt inlägg, jag vet.

igår var jag ute i Sjögestad större delen av dagen. jag är ju nästan aldrig där längre nu när jag inte ska ut till Mantorp var och varannan dag...

nu är det i alla fall måndag igen och jag ska snart till jobbet/byggarbetsplatsen.

förlåt. ikväll lovar jag att skriva ett roligt inlägg. jag har inte riktigt vaknat än.

zelda, zelda, zelda!

hej! idag var det bara jag, Anna och Pelle på jobbet eftersom Arvid har flytt utomlands. det gick bra ändå, vi hade många skojiga kunder och så fick jag god mat från Thai Coconut. innan jobbet var jag på EB Games och köpte nya Zelda, jag fick som tur var tag i det allra sista. när jag kom hem från jobbet och det värkte i fingrarna upptäckte jag att mitt Nintendo var helt urladdat så jag fick vänta, vänta, vänta innan jag kunde börja spela.
under väntetiden passade jag på att äta varma mackor och titta på dålig tv. under kvällen har jag även ätit tre clementiner, i brist på lördagsgodis. nu har jag i alla fall börjat spela och det ser riktigt lovande ut... så ni kanske förstår att jag egentligen skriver det här mest av blogg-plikt, jag vill fortsätta spela!

imorgon ska jag ut till Sjögestad en sväng och umgås lite med familjen. häpp!


fredag enligt friday.

jag var otroligt trött igårkväll, så jag gick och lade mig redan klockan elva. sen spelade jag MySims i över två timmar... tröttheten var som bortblåst, och Lorien blomstrar. ja, jag har döpt min Sims-stad efter Sagan om Ringen, jag har ju sagt att jag är en nörd.

idag är det jobb, jag och Anna ska försöka få på skyltdockorna skor. nej, det är inte alls så lätt som det låter! men med lite våld ska det nog gå...

tredje bokcirkeln.

igårkväll hölls bokcirkelmöte hos Helena i Väderstad/Vädersta/Värsta. vi anlände klockan sju, och innan vi blev seriösa och pratade böcker bjöds det på middag. och vilken middag sen! nu är det ju allmänt känt att Helena lagar fantastisk mat, men igår var det extra fantastiskt:
förrätt: svampstuvning på toast
varmrätt: älggryta/kycklinggryta med potatismos, gelé och sallad
dessert: äppelpaj med vaniljsås
mellan varmrätten och desserten klämde vi in diskussionen om månadens bok, Brustna Hjärtans Café. betyget blev till slut tre muffinsar av fem möjliga.

för länge sen bestämde vi att det skulle vara tillåtet att klä ner sig och vara allmänt sunkiga på våra bokcirkel-träffar, så några kort har jag inte att bjuda på. nu var vi inte sunkiga utan skitsnygga allihopa, men det får ni väl helt enkelt dagdrömma om.

nästa gång blir det möte hos Hanna, boken hon har valt är Vindens Skugga av Carlos Ruiz Zafón.

sportif får tv-exponering!

idag ringde en dam från Kanal Lokal och ville att någon från Sportif skulle komma och prata om barnkläder i direktsändning imorgon. Arvid vägrade, jag känner att jag inte kan tillräckligt mycket så kvar blev Anna. Anna påstår att hon inte kan så mycket om barnkläder, men hon kan bra mycket mer än mig och är dessutom väldigt bra på att prata. är det inte jätteroligt? så imorgon efter 17.00 nån gång smäller det , missa inte! 

 - framtidens tv-stjärna?

mamma

kolla INTE på anna och ninnis blogg. you have been warned.

den där makaronen var inte min.

igår så var det dags för Vice-fest på Platens. Sportif var med-sponsor till festen så vi var såklart självklara deltagare på förfesten på Platens, där det bjöds på gratis öl. men nu måste jag ändå berätta om gårdagen i någorlunda kronologisk ordning.
på dagen var det jobb som vanligt, inte så mycket att berätta om det. på kvällen hade vi bestämt att vi skulle gå ut och äta innan det var dags för Platens, så jag, Anna, Arvid, Hanna och Kristin hamnade på Dhjingis. vi åt buffé tills vi knappt kunde röra oss. sen åt alla lite mer.
efter en liten mellanlandning på Sportif var det så dags att gå till Platens, och innan vi gick in mötte vi upp med Alle och Nettan. sen blev det gratisöl, elchocker, fotograferande, shots, drinkar och fuldans i många timmar. sen var klockan halv ett... i normala fall brukar man komma till Platens vid tolv, igår var vi där redan nio så man var inte direkt jättesugen på att vara kvar till tre. några drog vidare till Harry's, några (bl a jag) gick hem. nä, jag tog faktiskt en taxi. 
vi hade kul i alla fall, men vi hade nog lite för höga förhoppningar på kvällen. för så fantastiskt var det inte, bara lagom kul. oh well, jag ska inte klaga.

p.s, jag hade min fisk-tröja, stor succé!

image281

image286

image291

thursday I don't care about you...

jävlar vad det har varit kallt idag. jag höll på att få en chock när jag skulle gå till jobbet i morse. och inte kunde jag hitta några vantar eller halsdukar heller, dom har jag lagt på något bra ställe...

imorgon är det fredag men det som är ännu bättre är att det snart är lördag och då blir det fest! yay!


man skulle ju föredra en giftorm.

idag på jobbet har vi pratat om farliga djur. efter att den där jägaren och hans hund blivit dödade av en björn hade både jag och Arvid funderat på vilket djur som skulle värst att bli dödad av. eller bäst också för den delen. jag, Anna och Arvid diskuterade detta ingående, men jag vet inte riktigt om vi kom fram till något.
jo, alla djur som sliter sitt offer i stycken är ganska obehagligt. men, man kanske svimmar av smärtan direkt och då är det ju en hyfsat behaglig död påpekade Anna. sant, sant. vi får nog fortsätta diskussionen vid ett senare tillfälle.

ikväll har jag experimenterat i köket vilket resulterade i en smått fantastisk pumpasoppa som toppades med knaperstekt kalkonbacon. är jag inte så pysslig att ni bara vill nita mig?


upp & ner, ner & upp

igår på jobbet  var vi inte bara duktiga, vi var väldigt duktiga. jag och Anna inventerade klädlagret och såg till att allt som skulle vara i butiken var i butiken. idag har vi lite småplock kvar, mössor, plånböcker, skärp och sånt.

nu ska jag fixa en matlåda (alltså: öppna frysen och plocka ut en färdig burk.)

mmm... människa.

håller på att titta på Boston Tea Party där Filip och Fredrik undersöker kannibalism. Fredrik har precis smakat på sig själv (två bitar skinka) och beskrev det som att det smakade rotfrukt (på tv-skärmen illustrerades detta med att visa en bit ingefära.) sen ändrade han sig till selleri eller sushi. tasty...
på tal om detta drömde jag att jag var med i någon panel där jag fick frågan om jag skulle kunna äta en bit av mig själv. jag svarade; nej, jag är ju vegetarian. det var tydligen det viktigaste, skit i etiken...

le lördagkväll.

igårkväll var vi hemma hos Alle på in/utflyttningsfest. som vanligt när tjejerna träffas hade vi fantastiskt roligt och skrattade mycket. maten (asiatisk nudelsoppa med kyckling och räkor) var långt ifrån stänkfri men väldigt god, och till efterrätt blev det cheesecake. sen var vi så mätta att vi knappast kunde röra oss, så vi satt mest i sofforna och pratade skit resten av kvällen. det blev ingen utgång den här gången, men vänta bara tills nästa vecka...

mycket kort tog jag i alla fall, här har ni ett litet urval:

image269

image279
 
image275
efter hand blev korten sämre och sämre, så tyvärr har jag inte kort på alla festdeltagare... ni vet hur det kan bli.


kortfattat.

idag: jobb, mat från Thai Coconut, Super Mario, godis, Morden i Midsomer

imorgon: jobb, fest hos Alle.
 
nu har jag snart jobbat en hel månad på Sportif! tiden går fort när man har roligt, och roligare arbetsplats får man leta efter... och hittills har jag ju jobbat heltid också, så tiden har verkligen sprungit iväg. imorgon blir det fest hos Alle på kvällen, det ska bli kul!

jamen grattis då kanelbullen.

idag firades kanelbullen med pompa och ståt på Sportif! eller nja, jag och Pelle åt varsin bulle till kaffet. kanelbullens dag, vad kommer det att införas efter det? några förslag:

-alla helgons rostat bröd-dagen
-mandelkubb-afton
-smulpajens födelsedag
-menlösa brödkanters dag

vad sägs?


check me out, inside out!

det var lite stökigt idag på jobbet... byggjobbarna väsnas nåt enormt, och vi fick så mycket varor att det var kartonger överallt. vi fick bl a två kartonger med Insight, och där hittade jag en underbar hood som jag genast lade beslag på. det är väldigt trevligt att ha förtur till alla kläder. hooden (?) är fleecefodrad, tjock och härlig. mysigt. man kan dessutom vända den ut-och-in och ha den åt andra hållet (fast den blev inte lika skön då...)
annars har vi mest diskuterat mens idag, åtminstånde jag och anna. arvid var säkert mycket road.


nu blir det lite MySims. ja, jag är lite besatt just nu.

jag gillar verkligen Simon Pegg.

idag har jag jobbat och ätit mat från Thai Coconut, precis som vanligt alltså. så för att det här inlägget inte ska bli så jäkla trist får jag liva upp det med en liten bild.
image268
Big Train var en rolig serie.