Anna och jag raggar (kunder)

oj oj oj, vilken kväll det blev! när Anna väl kom hit efter sin körfest fixade vi till extrastarka drinkar.

Anna dricker en "mammas-första-fylla-drink". (nu är jag illa ute)

sen vid tolv gick vi till Platå, sen Platens, Platå, Platens och till slut Platå. på Platå var det en massa nytt folk mot vad vi är vana vid. killarna hade rutiga skjortor och pluggade till civilekonom eller jobbade på ett telemarketingföretag. tjejerna hade pumps och minkjolar med hög midja. jag och Anna hade glömt dessa outfits hemma, attans! (vi hade fortfarande kläder på oss dock)

både Anna och jag tog med oss våra kameror eftersom vi tänkte ta en massa roliga kort. jag tog  t v å när vi väl kommit ut. här är det andra:

luggen ligger på plats.

vi träffade i alla fall mycket nytt folk, en del trevliga, andra lite läskiga. och på Platenstoan träffade vi två tjejer som var födda -92! de stod och spädde ut ett glas Ouzo med kranvatten, ingen bra strategi eftersom det fortfarande smakade fan. vi fick också höra många fina omdömen om Sportif, Anna fick svara på frågor om jeansreklamationer och det var en hel del som ville prata skor och fina t-shirts.

sen vid halv fyra tog Anna sina tre Adidasjackor och jag tog min och så gick vi hem till mig. vi var lite nöjda eftersom ingen av oss var speciellt trött, vi kanske inte är så jäkla lastgamla trots allt.

jag bara måste visa vad Anna sov i...

it is still alive! denna tröja inhandlades för tolv år sen när vi var på Irland, så vi kan väl konstatera att det var bra kvalité. Annas favorit är det nakna fåret längst upp till höger.

ja det var en bra kväll!

go for the show.

Anna har sin förfest med kyrkokören, jag peppar här hemma hos mig. jag har dammat av en hög med gamla indiepop-skivor anno cirka 1999-2000. ett litet axplock (som det så fint heter) av vad jag lyssnar på:

-mouse on mars
-supergrass
-feeder
-bob hund
-placebo
-fidget

nu lyssnar jag på the facer! fatta, the facer!!! en period tyckte jag att de var helt enkelt fantastiska. de gjorde nån slags minispelning på Get Back Records om jag inte minns helt fel. där kan vi snacka om minispelning.

tänk så roligt jag har trots att jag inte har börjat dricka än! lite Speaker på det här kanske...


daring.

ikväll ska jag och Anna vidga våra vyer.

vi ska gå någon annanstans än Platens. 

brave.

(Anna har ett något snuskigare uttryck för vad vi ska göra. jag publicerar inte det, för allas trevnad.)

I can change I'm not the same

idag har vi jobbat som galningar. jag har sprungit upp och ner för lagertrappan kanske 75 eller 300 gånger, och jag missade bara ett trappsteg en enda gång (jag bar lådor så jag såg inte var jag satte fötterna). sen fixade vi med det nya från WeSC. det var extremt många t-shirtar och så en klänning som såg jävligt konstig ut. jag var tvungen att prova den för att se om den var lika konstig på. det var den inte, den var skitsnygg. attans. jag måste nog ha den...

imorgon ska jag gå till gymmet (efter ett väldigt långt uppehåll). om jag skriver om det här på bloggen så måste jag ju gå, så nu finns det inga undanflykter. inte pepp.

god natt mina damer och herrar.

p.s. ja, det är en rad från Popsicles Not Forever i rubriken. jag hörde den på radio i morse och den har varit i mitt huvud hela dagen. damn it I said I won't have it this way (om man nu ska citera Wannadies)

äntligen!

kliar det lite i fingrarna kanske? bra, för det är dags för syjunta igen. nästa torsdag, alltså den 4:e september är ni varmt välkommna hem till mig. tiden får nog bli närmare 18:30, eftersom jag jobbar. hoppas ni kan komma!

le weekend

i fredags var jag och Tania ute. fast helt ärligt hängde vi rätt länge hemma hos mig och ganska kort tid ute på Platens. så speciellt mycket utgång var det egentligen inte. jag vet inte, det var dålig musik och det ska det ju inte vara på fredagen... weird. vi får göra ett nytt försök snart igen.

i lördags jobbade jag och efter det gjorde jag inte så mycket mer.

idag har jag:
-tagit en promenad runt Stångån
-ätit kräftor
-sett på ett par Buffy-avsnitt
-spelat Guitar Hero
-snokat lite på en granne som håller på att flytta ut (han hade skitfula möbler)

en sådan händelserik helg! eller inte... äh, det har varit rätt skönt faktiskt.


två notiser om torsdagen.

"I'm just trying to be honest about being a misanthrope"

det såg ut att bli en lugn dag på jobbet idag, men efter ett par timmar kom det en massa grejer från Svea och Adidas. sen kom det några småtjejer som vände upp och ner på jeansavdelningen, samt lämnade högvis med kläder i provrummen. lovely. inte fan köpte de någonting heller.

men OS har ju varit ganska underhållande idag. och då menar jag inte bara medaljerna, utan även en extremt spännande pingismatch och så finalen i höga hopp. höga hopp är helt sinnessjukt, men fantastiskt att se. så länge ingen gör ett magplask...

ja, jag är lättroad.

en rolig sak med OS är alla dessa fantastiska namn. med i finalfältet i höjdhopp:
Raul-Roland Spank
en tysk, naturligtvis.

jaha.

William Petersen lämnar CSI och ersätts av Laurence Fishburne. ingen mer Gil Grissom alltså. hur ska det här gå?

lördag med utgång.

igår blev det utgång, men först var vi här hemma hos mig. det var jag, Anna, Arvid och Orazio. vi spelade lite Guitar Hero och nåt slags fyllespel med en Uno-kortlek. Uno-grejen funkade lite väl bra.

sen gick vi till Platens (vad trodde ni). det var ganska dålig musik, men vi dansade rätt mycket ändå. Arvid gick först, sen tappade vi bort Orazio någonstans. Anna och jag var kvar till två, och vi hade väldigt, väldigt trevligt. sen kom Jim och skulle hämta Anna (lyxigt) och jag fick skjuts hem. tack för det.

ja just det, nu har Anna kommit på vad hon vill göra när hon blir stor:


yeah baby.

åh det var roligt.

en kortis om kvällen.

tjenixen. ikväll har vi bestämt att det ska hända något roligt. vi är i detta fall jag, Anna och Orazio. det blir nog bra.

going up?

hej.

idag fastnade Orazio i en hiss.

observera att hissen på bilden inte har något med dagens händelse att göra.

annars hände det inte så mycket spännande.

det kommer att bli dyrt det här.

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, den har kommit!
den blå/svarta skjortklänningen från Elvine som jag har trånat efter sen de var här och visade höst/vinterkollektionen. jag hade nästan glömt bort den, men när jag började packa upp Elvine-grejerna precis nyss hittade jag den. lovely. back to work!

suction.

god morgon/förmiddag.

jag har precis dammsugit butiken, en av mina favoritsysslor. det blev idag istället för den sedvanliga onsdagen. jag var ju hos tandläkaren igår. det gick för övrigt alldeles utmärkt, jag fick hur mycket beröm som helst. mest för mina tänder. en konstig sak dock; vid varje undersökning knackar min tandläkare på min ena framtand och utbrister:
-jaha, är den pålimmad?
eh, ja! (nasty innebandyolycka i gymnasiet) borde inte det där stå med i någon journal eller nåt? trés mysko.

nu ska vi jobba på som två små furier, jag och Orazio.

illa illa.

jag kommer aldrig att gå tillbaka till frisörsalongen där jag har klippt mig i flera år. anledningen? jag var inne på deras hemsida och hittade denna fantastiska formulering.

där oxå ingår en anpassat hårmask/kur från våran lyxig hudvård serie.

jag kan inte gå tillbaka dit med bibehållen stolthet, det där är ju så illa att det bara inte finns.



fest?

jag vill gå ut. ja kanske inte just nu, men snart. helgen kanske?

nej tack.

aj då. jag ska ju till tandläkaren imorgon på morgonen, det hade jag totalt glömt bort. uschligt.

nöjd.

jag fick så många bra presenter på min födelsedag att jag bara måste skriva om det.

fyra böcker:
the gum theif - Douglas Coupland (yay!)
volvo lastvagnar - Erland Loe
livvakten - Lee Child
shoe addicts anonymous - Beth Harbison (Sofie tyckte den passade mig, hmm...)
 
en söt brödrost. det är inte lätt att hitta sådana ska ni veta.

en grön keramikskål fylld med äpplen. den passar perfekt i mitt kök!

Air Guitar Hero:

snacka om att man ser löjlig ut, men roligt är det.

iPod-dekorer:

två stycken skitsnygga.

Ashes to ashes

fyra skivor

en hallspegel

och lite annat smått och gott. jag är toknöjd.


jihooo!

jag har haft en fantastisk födelsedag med underbara vänner, fantastiska presenter och sju sorters kakor. fucking amazing. jag älskar er.

imorgon blir jag ännu lite äldre.

om ni ännu inte har köpt någon födelsedagspresent åt mig tänkte jag att ni skulle få ta del av en liten önskelista. no pressure. jag vill ha:

-fred på jorden

-en kille

-Morrisseys lugg
 
-Allisons lunchpåse från the Breakfast Club

-en cykelpump

-en recitation av Aragorns "nu jävlar tar vi dom"-tal från Return of the King

-en sån fotölj de har på biblioteket. fast ny.


sådär. nu vet ni.

jag vill inte se åt en kakjävel igen.

precis så känns det nu, när jag sitter här lätt illamående. mitt eget fel? jajamen. jag och Cici ska ju ha gemensamt födelsedagsfika på måndag och vi ska bjuda på en massa kakor, bullar och muffins. vi bakar hälften var, och idag efter jobbet satte jag igång. kakorna är nu klara, bulldegen är på jäsning och jag har förätit mig på kakdeg. fy fan. jag måste nog ta en promenad. 

senaste Sportif-nytt: idag var det fullt ös i butiken nästan hela tiden. det blev inte ens någon lunchrast (fast vi hann med två kafferaster så det är lugnt). jag och Orazio har nu jobbat själva på Sportif i tre veckor, och affären står kvar i det närmsta intakt. det ni! igår kom det en massa vinterjackor. härligt så det förslår. Panuu är på ingång, jag hoppar av glädje (fast inte just nu med all kakdeg i magen). 
 
 and in other news: grattis på födelsedagen Cici!

stay classy San Diego.

onsdagskvällen.

jag och Anna kom på att vi inte hade varit ute så mycket som vi borde, så därför blev det utgång igår. först var vi här hemma hos mig och drack öl och sprit, sen gick vi till Platens. bildbevis på två glada:

enäggstvillingar. jo, jag lovar! (bilden är snodd från
Anna)
trots att vi var så här snygga fick vi inte hångla ens litegrann. wesc-arna har ju åkt hem (ho ho ho)

äh, vi hade kul ändå. sen gick vi hem och sov. the end.

imorgon är det fredag och jag ska träffa Sofia, jihooo!


veckan so far.

nu var det ganska länge sen jag orkade prestera ett ordentligt inlägg, men här kommer det. 
igår hade vi ett mindre fort byggt av kartonger på lagret. det var så att luften gick ur en bara man tittade på eländet. sent på måndagen kom det en hel pall med Zoo York-skor, igår kom det Puma-skor, Adidas-jackor och lite Svea. jag blev på lite bättre humör när vi packade upp Puma-skorna, för de var så fantastiskt fina. vill ha! det ledde till att jag har frågat mig själv ett par saker.
har jag precis köpt ett par nya Converse och ett par Adidas? ja.
behöver jag verkligen ett par nya skor? det logiska vore att svara nej, men JA!
jag har ju faktiskt inga Puma-skor alls. bara det är ju en fantastiskt bra anledning varför jag ska ha ett par. en bild på underverken kommer.

igår hade vi bokcirkel hemma hos familjen Kellander. Anna "jag kan inte laga mat" Kellander hade fixat en väldigt god laxsoppa, jag lovar och svär. efteråt fick vi kakor, rulltårta samt en ganska misshandlad chokladfondue. maten i all ära, sen blev det ju ganska mycket bokprat också.

sen fick jag och Julia skjuts hem av Hanna, och vi var uppe och tittade på Julias nya lägenhet. hur jäkla fin som helst. vi bor faktiskt nästan grannar nu, men tyvärr kan vi inte vinka till varandra som vi trodde. det tror jag däremot att jag och Johanna kan göra nu...

vink vink och hej så länge!

jag bara måste:

det var precis inne en dam och frågade efter magväskor!!!
jag dog lite av skratt inombords.

hurra för oss!

Cici och jag ska ha födelsedagsfika ihop. mer info på hennes blogg

alltså:

det luktade så jävla illa inne i pentryt idag.

lite ohygieniskt kanske.


idag var det så mycket kunder att vi med nöd och näppe hann med två kafferaster. det var verkligen folk i butiken från elva ända till klockan fyra då vi stängde, kul!

p.s. jag fyller år om nio dagar. just a reminder.


ska det vara så här?

jag har tråkigt. varför händer det ingenting?