sista natten här.

jag sitter på golvet i min gamla lägenhet. det enda som är kvar här nu är sängen, tv:n och datorn. allt annat flyttades idag till min nya lägenhet, och jag bar inte en enda grej! mamma, pappa och Sofie skulle börja flytta över saker idag, och sen skulle jag hjälpa till så snart jag slutade jobbet. well, då var de redan färdiga. fantastiskt skönt. så vi tömmer det lilla som är kvar imorgon förmiddag, flyttstädar och sen ska jag ägna mig år den nya lägenheten.

jag skulle ju ta några kort, men kameran är här och sladden är i nya lägenheten... imorrn blir det inget bloggande, jag har bredband i nya lägenheten från och med den 1:e. så jag får väl helt enkelt packa upp hela kvällen imorgon. och sortera. det du Anna.

häpp!

move, dammit!

hemskt ledsen för bloggtorkan, men är man mitt i en flytt så är man.

igår var jag och pappa och tittade på tapeter samt mindre spännande saker som lampkontakter, sladdar och fläktfilter. nu jävlar är det inte långt kvar! vi ska börja flytta mina saker ikväll, vi får se hur långt vi hinner. sen blir det flyttstädning här i gamla lägenheten imorgon och efter det är det bye bye götgatan.

givetvis måste jag ta lite bilder på nya lägenheten, det har jag ju alldeles glömt...

en måndag lite över genomsnittet.

jag var en sväng i nya lägenheten i morse. det är härligt att gå runt i den nu när den är tom och bara planera hur man vill ha det. jag upptäckte även att jag inte behöver ha någon väggklocka i köket, eftersom klockan i domkyrkotornet syns perfekt från mitt köksfönster. smidigt.

ja, sen har jag ju jobbat. vi har packat upp och märkt en massa varor, och hade väldigt roligt under tiden. yeah. till lunch blev det prikthai från Thai Coconut, och det är anledningen till att jag, Anna och Arvid varit orangea kring munnen idag. it's sooo worth it. 

efter jobbet imorgon ska jag och pappa kolla på tapeter.

lördagskväll hos Alle

bon soir. igår var vi hos Alle i hennes fantastiska hus. wow, nån gång ska jag också ha ett gigantiskt hus på landet (säger jag som precis ska flytta in i lägenhet på 43 kvadrat mitt i stan). hur som helst, huset var underbart och vi hade en jättetrevlig kväll med god mat och mycket skratt. ja, det var en lite mindre trevlig episod då Anna nästan drunknade eller kvävdes av Sprite Zero. det gick bra i alla fall, och hon fick en väldigt sexig whiskey-röst efteråt.

image443
Alle tänder (på) ljuskronan...

image444
...och Helena och Anna tycker att det är fantastiskt roligt

image445
Cici och Josse snacksar

image446
Hanna kom förbi till desserten

image447
Tack för en jättetrevlig kväll!


en liten sak till:

nu jävlar har jag fått nycklarna till min nya lägenhet!

horse on skates.

visst, det är lite jobbigt när det kommer jättemycket varor, men det är ju otroligt kul också. det är nästan lite julafton över att stå och slita upp paket. vi fick mycket fina grejer igår vill jag lova. jag kastade mig genast över en fantastisk t-shirt, trycket är en häst som åker rullskridskor. fantastisk som sagt. den ska premiärbäras idag.

ikväll ska vi till
Alexandra!


vi drunknar i nya varor!

så...mycket...varor...jag...tror...jag...smäller...av...

och jag som tyckte det kom mycket varor i morse, nyss kom det tretton kolli till.


tv4 va?

jag kan inte hjälpa det, varje gång jag ser och hör en reklam för TV4 Fakta tycker jag att de säger "TV4 fucked up". är det bara jag?

mjau.

idag har vi utsett den officiella rea-katten på jobbet. den är gul.

vad jag har gjort annars idag:

-vikt alla kläder i affären (detta gjordes på morgonen, så vid dagens slut var det mesta förstört)

-först spillt vatten över Arvids jacka och sen cola på golvet i pentryn. det var inte riktigt min dag kan vi säga

-packat upp och skrivit in varor från Svea och Adidas

-ätit sushi till lunch

-tvingats lyssna på Pelle och Arvids ordvitsar (spare me, please)


nu ska jag gå upp på vinden och hämta banankartongerna som jag lyckligtvis sparade när jag flyttade hit. har jag tur får jag tillgång till min nya lägenhet i början av nästa vecka. hoppas hoppas.


nej, jag ska INTE se Jersey Girl ikväll.

när det bara är jag och Arvid på jobbet blir det mycket prat om film. igår såg vi även när Oscarsnomineringarna tillkännagavs (på jobb-datorn utan ljud). det första vi pratade om idag var Heath Ledger. sorgligt, han var en bra skådis.

sen pratade vi i alla fall om dåliga skådespelare. jag tänkte spinna vidare lite på det där och presentera en lista på skådisar jag har väldigt svårt för.

image440
-Ben Affleck
ja, fy fan. jag tål inte människan. han är inte en skådespelare utan ett skämt. bort! konstigt nog gillar jag hans bror....
image441
go Casey!

image442
-Katie Holmes
hon var bara jobbig i Dawson's Creek, hon är det sämsta med Go (en film som jag i övrigt gillar), det sämsta i Ice Storm samt anledningen till att jag ännu inte har sett Batman Begins (och då älskar jag ändå Christian Bale). här kan jag ju tillägga att jag har ganska svårt för Tom Cruise också.

-Ray Wise
här tänker jag inte ens googla efter en bild. Ray Wise spelade Laura Palmers pappa i Twin Peaks och har skrämt mig för resten av livet. min spontana reaktion varje gång jag ser honom på tv är att skrika rakt ut. brrr...

jag har även svårt för:
-Gwyneth Paltrow
-Leonardo Di Caprio
-ungjäveln i Sjätte Sinnet

så är det med det. jag är långtifrån klar, men det får räcka för idag.


ett litet avbrott från arbetet.

jag har precis stått och tryckt dubbelhäftande tejp mot mitt bröst. konstigt? nja, jag var hos frisören idag på morgonen och när hon tunnade ut min lugg fick jag fullt av små hår över hela halsen och bröstet. sånt kliar. (en kund kollade dock lite konstigt på mig...)


back to work!


det är inte roligt längre.

det tråkigaste med att flytta är att äta ur frysen. jag har varit duktig några dagar nu och haft med mig matlåda till jobbet men nu finns det nästan inget roligt kvar. jag vägrar att äta tråkig mat. imorrn går jag nog och köper sushi till lunch.

annars händer det inte så mycket spännande. det är bara jag och Arvid på jobbet, men vi har inte så värst mycket kunder så det är inga problem. snart är det lön i alla fall...

nu ska jag fortsätta packa. jag vet att det är en och en halv vecka kvar men jag tycker ju att det är så kul!
alltså:
äta ur frysen = tråkigt
packa = roligt

värme! äntligen!

hold your horses och dra på trissor, vi har fått ett element! hej och tack för den här tiden Elbjörn, men nu klarar vi oss utan dig. yes sir, igår när jag kom till jobbet var det äntligen på plats, ett stort element bakom kassan där vi har stått och frusit. sweet!

annars är det ganska lugnt just nu, jag jobbade mest med nätbutiken igår och ska säkert göra det idag också.

häpp!

forts. söndag.

sen sist har jag även:

-handtvättat några plagg som har legat i botten på tvättkorgen i en halv evighet

-inventerat frysen

-löst några fler korsord

-inte alls börjat läsa någon ny bok

-tittat på lite Monty Python
image439
roliga nästan jämt.

och sen har jag funderat en del på fritidsaktiviteter. jag har inga. det borde alla ha, så vad ska jag ägna mig åt? jag har ju faktiskt alla kvällar (efter klockan 18.00) lediga, så tiden är ju inget problem. jag vet bara inte vad jag ska göra för någonting... förslag, någon?

sunday lovely sunday

då jag är vid fullt medvetande den här söndagen har jag varit hyfsat produktiv här hemma. jag har packat ner kläder, gått igenom köksskåpen och varit uppe i vindsförrådet och gått igenom vad jag har där (lyckligtvis inte mycket alls).

sen har jag även kollat på skidskytte, löst korsord, spelat tv-spel, ätit tacos och googlat tapeter. alla väggar i nya lägenheten ska göras om, och nu tror jag att jag har bestämt vilken tapet jag ska ha i köket.

nu ska jag börja läsa en ny bok. häpp!

windy.

det känns dumt att stå här och fixa håret, för det blåser väldigt mycket ute... äh, jag får dra på mig en mössa, då klarar sig luggen i alla fall.

jag undrar om det blir mycket att göra idag? skulle inte tro det va, en vecka kvar till lön och stormvarning ute. ja ja, vi får se.

corren fredag idag (ja, det är ju fredag)

idag är jag och Anna i Corren, ganska mycket till och med... bilden på framsidan tyckte jag blev riktigt bra, den stora inne i tidningen kanske inte lika snygg. det ser ju ut som jag har världens största huvud (jag har stort huvud, men inte världens största). äh, det är roligt ändå!

fast Ekman har jag aldrig hetat och kommer aldrig att heta.


turbo-inlägg på ca en halvminut (för jag hinner inte)

ikväll har vi haft bokcirkelmöte hemma hos mig, och tjejerna gick för en liten stund sen. vi har ätit, pratat mycket och haft väldigt trevligt precis som vanligt. nästa bok blir den hemliga historien av Donna Tartt. jag läste prologen för en vecka sen på jobbet och den verkar jättespännande, så det ska bli kul!

nu borde jag diska, men the Sarah Silverman program började nyss på tvåan... äh, disken går ingenstans.

idag var jag och Anna helt galet duktiga på jobbet. vi gick igenom alla barnkläder, sorterade, hängde rätt och snyggade till. fantastiskt effektiva om jag får säga det själv, och det får jag.

tv:n var det ja. hepp!


städa, städa varje tisdag och så varje jul.

min arbetsdag lite kortfattat: idag jag har dammtorkat allt glas och porslin i affären samt suktat efter ett par turkosa Kawasaki-skor. behöver jag dem? nej. vill jag ha dem? you bet.

nu håller jag på att städa och fixa lite här hemma inför morgondagens bokcirkel. försöker förbereda maten också så mycket det går, det blir ju lite tajt om tid imorgon...

vart tog helgen vägen? seriöst alltså.

så varför denna bloggtorka?

jo, jag var ju ute i lördags... först var vi hemma hos Anna och sen bar det iväg till Platens. där blev jag bjuden på mängder av sprit, som jag dessvärre glatt tog emot. vid två stapplade jag ut från Platens och tog en taxi hem, sen gick det bara utför. jag kan lungt säga att det var den värsta baksmällan i mitt liv. jag var däckad hela söndagen, och fick som tur var komma lite senare till jobbet idag. men nu är jag människa igen, och har kunnat äta lite nu ikväll (igår kunde jag inte ens dricka vatten utan att bli illamående).

jag tror inte jag ska dricka på ett tag nu...

fredag.

idag har jag:

-gått igenom halva min garderob (och hamnat i Narnia). jag har delat upp det i tre högar, spara, kasta och skänka.

-gått en sväng på stan och slösat lite pengar

-hämtat ut ett paket på posten innehållande en säsong av Scrubs, en P G Wodehouse-bok samt boxen Monty Python's Personal Best.

-sett på Graham Chapman-skivan från ovanstående box.

"what's on the televsion then?"
"looks like a penguin."

imorrn är det jobb igen. häpp!

men för fan klubben!

idag har det hänt saker vill jag lova. men vad som hände innan jobbet vet jag inte om jag ska berätta om... jag vet inte om vi ska hålla lite på det eller inte, du får bestämma Anna.


ja, efter jobbet var i alla fall jag, Pelle och Arvid på hockey (Anna valde kören istället, har ni hört!). LHC fick stryk av Skellefteå, illa illa. det var ändå en ganska underhållande match, bättre än förra veckan.


p.s.
Pelle har sett Trance Dance live. eller fick jag inte berätta det?
image438

imorrn är jag ledig!


sådär ja.

jag har hittat skylten tills när jag ska starta eget:

image437
 
det blir nog en succé.

snödag (ha ha)

saker jag har gjort idag:

-varit ute och gått i snön

-konstaterat att jag har 37 par skor här (fler hos mamma och pappa) och nog borde rensa bort några innan jag flyttar

-kokat ärtsoppa

-beställt en hög med saker från cdon
 
-klämt mitt högra långfinger

-sett på Breakfast Club och en halv säsong av Scrubs

-konstaterat att jag kan Breakfast Club utantill
image436
ja ja, Bender har långärmat under en kortärmad skjorta (vilket är en av mänsklighetens största synder) men jag älskar honom ändå.

attention bookclubbers!


ärade medlemmar!

onsdagen den 16:e januari är ni välkomna hem till mig
som vanligt blir det middag följt av bokdiskussion
vi ses klockan 18.30!

(har ni inte läst ut boken får ni ingen mat)


le match

jag, Anna och Arvid var på hockey-pockey igår, LHC-Mora. LHC spelade ganska dåligt, men vi hade kul ändå. bl a hittade vi på nya regler som vi ville att spelarna skulle bli utvisade för.

innan dess hade vi jobbat, jag och Anna vek rea-kläder i en halv evighet. ni kan se eländet före
här. nu är allt skitfint, men vänta bara tills i eftermiddag. kunderna är som djur vid rean...
image435
...fast kanske inte lika välklädda.

nu ska det jobbas igen!

torsdag.

hej! idag ska jag jobba och sen gå på hockey. sådär, jag har inget mer att skriva om det, eftersom jag är totalt likgiltig till hockey. eventuellt har jag någon sorts åsikt senare ikväll.


nu är det mindre än en månad tills jag ska flytta! nu är det väl legitimt att få börja packa lite, eller?


nyåret.

jag var så fantastiskt trött hela gårdagen, så jag orkade inte ens med ett blogginlägg. men nu kommer det!

på nyår var det Ninni och Per som stod för festen, och vilken fest sen! roliga människor, god mat och väldigt mycket alkohol, vad mer kan man önska?

image421
Ninni fixar håret inför fotograferingen

image422
och Anna var snygg som vanligt. den där hatten tror jag för övrigt att alla festens deltagare hade på sig vid något tillfälle. kolla bara:

image423
här har jag den på mig. Viktor är glad för sin silvriga sjal...

image424
...och lika glad i hatt

image425
Magnus svarar på grupp-sms, Helena gosar med Ragge

image426
snygg i hatt

image427
Hanna i hatten

fler idolbilder, fast utan hatt:


tack för en rolig kväll/natt!