the gang minus one

jag var tvungen att sno den här bilden från Josses blogg, den var så himla fin! tyvärr saknas den roligaste av hela gänget för hon står bakom kameran.
image52
nu ska jag baka färdigt mitt bröd och i eftermiddag åker jag ut till Sjögestad en sväng. trevligt med en ledig helg.

vår första syjunta!

igår var det ju dags för syjunta, vilket blev en succé. det kommer definitivt bli ett återkommande inslag i vårat gäng. Cici bjöd på kaffe, saft och till stor del hembakta kakor. vi hade jättetrevligt, om nån nu hade trott något annat. självklart är det bara att kolla in de andra tjejernas bloggar för ytterligare bildbevis.

9
Helena stickar ett pannband...
7
Självklart togs det mycket kort som vanligt, här Josse in action
6
Två nya trevliga bekantskaper, Sofie och Susanna
4
Cici med sitt fina foto-leende, Anna är mer koncentrerad på sin pärlplatta...
5
Alle kom till slut på hur symaskinen fungerade...
2
Hur var det nu, skulle man skriva spegelvänt? Kristin funderar.
1
djupt koncentrerad.
8
mitt broderi. det ska utökas med detaljer, så jag återkommer när det är färdigt.
10
håller Anna på att strypa sig själv?
11
nej, hon har ju gjort ett halsband!

ah...

arbetsveckan är över, sing hallelujah!

klockan 6 ska jag hem till Cici på syjunta, det ska bli otroligt kul! efter en jobbig arbetsvecka behöver man umgås lite med världens bästa tjejkompisar. självklart kommer kameran med, så ni kan vänta er fotobevis här senare.

later alligator.

yep yep.

lite snälla är dom allt på mitt jobb ändå. idag blev vi bjudna på lunchbuffé vilket var hemskt trevligt. mycket kött och sånt som jag inte äter, men även fantastisk currykyckling, sallader, sparris, exotisk frukt, bröd... tack för det.

på tal om ingenting: jag måste verkligen klippa mig.

sorry.

det har inte blivit så mycket bloggande dom här dagarna, jag skyller på jobbet. det är nästan löjligt mycket att göra där just nu, nyöppning och allt. och det blir inte precis mindre att göra nästa vecka, för då är det ju påskveckan. påsk är faktiskt värre än jul eftersom det bara är fokus på mat och godis, inte en massa julklappar. jag jobbar hela påskhelgen också. det är lite synd om mig.

ja ja, jag har ju Cicis syjunta att se fram emot på fredag, och sen har jag hela helgen ledig. lugnet före stormen.

this is korre

image40
får jag presentera Korre, det enda "husdjur" som finns i min familj för tillfället. Korre har bott hemma hos oss i ett par år nu, han verkar trivas bra i vår trädgård. han hade en flickvän en kort period, men det resulterade inte i några ekorrbebisar så vitt jag vet. han kanske är gay. hur som helst, det här kortet tog Sofie häromdan. visst är han söt?

min vecka: jobb måndag till fredag, PowerPlate på tisdag, syjunta på fredag. det är vad jag vet än så länge.

shopping spree

image39
igår var en bra dag. målet var att hitta lite vårkläder, vilket jag lyckades bra med. jag är mycket nöjd med mina inköp.

och idag har jag jobbat extra hela jäkla dan. det var supertråkigt, men åtta timmar en söndag tackar man inte direkt nej till, eftersom det är rätt bra pengar... jag är i alla fall ledig hela nästa helg. då vill jag hitta på nåt roligt, hör ni det!?

ja det är ju våffeldagen idag, men det blir inga för mig. såhär brukade det gå till när jag var liten; hela familjen laddade och var jättesugna. efter en våffla med glass, grädde och sylt satt man där illamående och orkade verkligen inte mer, eventuellt började man lite halvt på sin andra... nä, lite överskattat är det allt.

imorrn är jag ledig.

yep, det var mycket att göra på jobbet idag, precis som väntat. så vad händer imorgon då? jag har ingenting inplanerat, inte det minsta lilla. skönt, tänker en del... näe, det är ju mycket roligare med en massa planer. men det har jag alltså inga. oh well, vi får se vad som händer och fötter.

nu ska jag återgå till min utmärkta fredagssyssla; titta på världens näst bästa film Shaun of the dead.
image38

friday

ja idag är det ju lönefredag, vilket innebär väldigt mycket att göra på jobbet. tragiskt nog är det många (mest barnfamiljer) som inte verkar ha ett öre kvar innan lön, så dom handlar mat som om dom inte hade ätit dom senaste två veckorna. sorgligt, eller hur? och så köper dom bara en massa skräp, jumbopåsar med chips, tvåliters colaflaskor, snabbmakaroner, falukorv och pyttipanna.

ja, jag tänker på vad folk handlar och ja, jag dömer dom i tysthet. jag är en dålig människa. stäm mig då.

snart är jag pensionär

i förmiddags var jag på banken och pratade privatekonomi, faktiskt riktigt intressant. vi placerade om lite pengar och startade upp ett konto för pensionssparande (börjar betalas ut 2047...).pengar är roligt.

imorgon är det fredag och lön, vilket innebär att lördagen kommer att gå i shoppingens tecken. och varmt skulle det bli också! kan det bli bättre, pengar och sol!

tempo frida, tempo

det har varit lite mer att göra idag... jag har jobbat, varit på PowerPlate-träning, storhandlat, lagat och ätit kvällsmat. får jag berätta en hemlis? jag handlade på Coop Forum. busigt av mig va? men dom har ju en massa roliga quorn-grejer och sen skulle ju mamma och Sofie ändå dit så jag kunde ju lika gärna hänga på.

träningen var riktigt rolig, förutom att jag fick lite kramp i baksidan av låren efter en övning. oh well... på tisdag ska jag dit igen.

ha, jag fick min lönespec idag. jag jobbade nästan löjligt mycket i februari och lyckligtvis syntes det på lönen den här månaden. jag hade lite på känn att jag skulle få bra lön så igår köpte jag med gott samvete två par jeans, ett par Lee och ett par Wrangler. Lee-jeansen har jag redan inlett ett passionerat kärleksförhållande med. har man ingen kille så...

kan knappast vänta...

den 11:e maj är det svensk premiär på Blades of Glory, där Will Ferrell och Jon Heder bildar världens första manliga konståkningpar. det låter som om det kommer bli världens roligaste film någonsin! här är en underbar bild på Jon Heder.

image37

det blev inte mer än så...

det är nästan pinsamt så lite jag har gjort idag. legat i soffan mest hela dagen faktiskt. jag har tagit ett par pauser från detta för att:

- gå på toaletten
- fylla på mitt vattenglas
- "laga" mat (fil och müsli samt varma mackor är väl knappast matlagning...)
- välja ut en ny bok efter att jag läst ut the undomestic goddess av Sophie Kinsella. mycket bra bok!

där har ni min dag. jag måste verkligen gå ut och gå imorgon, det är ju löjligt att bara vara i lägenheten hela dagen.


blä.

jag ska inte till jobbet idag. igår hade jag jäkligt ont i halsen och idag hade det blivit ännu värre när jag vaknade. usch. det går liksom inte att sitta i kassan när man knappt kan prata. speciellt inte nu när det har varit pension, då måste man ju sitta och skrika till alla halvdöva tanter och gubbar. jag får helt enkelt vara hemma och hålla tyst idag. fy fan vad tråkigt.

done!

yay! jag har jobbat klart min helg! faktiskt blev helgen mycket bättre än väntat, tack vare spontanmiddagen hemma hos Josse igår! jag var mitt i en otroligt jobbig arbetsdag när jag fick ett sms från Josse där det stod att jag gärna fick komma hem till henne på kvällen. klart jag ville!

deltog gjorde även Helena och Anna. det blev hemmagjord pizza (löjligt gott), en massa snuskprat och väldigt mycket skratt. eftersom jag kom direkt från jobbet hade jag ingen kamera med mig, men jag kan varmt rekommendera ett besök på övriga damers bloggar där det vankas bildbevis.

tack Josse för en fantastiskt rolig kväll!

jag peppar upp mig själv:

ha ha ha, åh herremingud vad roligt det ska bli att jobba hela helgen! jag kan knappast vänta! heeela helgen på CItyG, kan det bli bättre? jihoooo!

upp-peppning slutförd. hoppas den håller i sig.

idag är det torsdag.

igår var det dags för PowerPlate-träning igen, och det blir faktiskt bara roligare och roligare! musklerna får verkligen arbeta och idag har jag rejäl träningsverk i baksidan av låren, men det är det värt! efter att ha varit duktiga och tränat gick jag och mamma till Ming Palace och åt lunchbuffé, gott!

idag var det jobb igen... inte lika roligt. jag ska ju jobba hela helgen nu också, sånt ser man aldrig fram emot.

helena är en säl...

image36
...och dessutom jättefull.

ny dag, nya planer

angående gårdagens lista:
jag tog en tur längs Stångån i det fina vädret, och världens sötaste iPod funkade fantastiskt bra!
rensa bland papper orkades inte riktigt med...
sen skulle jag ju baka det där brödet igen... nu är ju jag inte jämt så pigg på att följa recept, så det första brödet hamnade i papperskorgen. ja, jag erkänner mitt misslyckande. men sen gjorde jag ett försök på ett nytt recept vilket gick helt löjligt bra! det blev mackor till middag igår...

jaha, vad ska jag hitta på idag då? well, klockan 11 ska jag på PowerPlate, sen ska jag luncha med mamma. sen... vet jag inte.

planer för dagen

  • ta en promenad längs Stångån och prova min iPod
  • rensa bland räkningar och alla papper jag har sparat
  • baka det där goda formbrödet igen samt på allmän begäran lägga ut receptet här

that's it! jag har en ganska skön dag framför mig. extremt lite att göra.  


odeladi hoppsan vilken dag

i eftermiddag var Sofia och Rebecca här och fikade. trevligt. imorgon åker Sofia till Luxemburg för att leta lägenhet och fixa lite inför framtiden. det kommer nog att gå hur bra som helst.

image35
och innan det var jag och inhandlade den här snyggingen, en iPod shuffle. den är extremt liten och lätt, 15 gram. sötast i världen.

separated at birth?


Anna K och Lady Sovereign. Eller var det tvärtom?

gårdagen

på eftermiddagen åkte jag och Anna till Maxi och handlade en hel massa mat, sen åkte vi hem till henne och började förbereda. vi lagade till potatisgratäng med kallskuret, sallad, tsatsiki och sparris, gott!
kvällens deltagare blev Anna, jag, Kristin, Helena och Linda; Annas klasskompis. självklart var vi jättepeppade inför kvällens höjdpunkt melodifestivalen. då en del låtar var lite småtrista piffade Anna upp dom med lite egen koreografi, medan vi andra skrattade så vi fick ont i magen.




när det stod klart att the Ark var kvällens segrare brast vi alla ut i en glädjedans som var mer rolig än snygg.





oh... my... god...

jag har ätit:

  • vit choklad
  • mjölkchoklad
  • sjukt mörk choklad
  • tryfflar
  • chokladdoppade nötter, kakaobönor och kaffebönor
  • marsipan
  • chokladboll typ mumsmums
  • mjukglass med tre olika såser
  • skorpor
  • havskräfta med vit chokladsås
  • apelsinkokta morötter med mörk chokladsås

jag är mätt.

chokladfestivalen var otroligt trevlig, men det var jäkligt trångt. trots det lyckades jag köpa med mig en hel del grejer hem. det här är vad jag handlade:

image18
fantastiskt god vit choklad (sånt är svårt att hitta), ekologiskt odlad kakao, äkta vaniljstång och torkad mango, fyra chokladkakor av märket Shokomonk (pappa ska få två), mjölkchokladplattor (även det till pappa), drickchoklad i pelletsform samt tryfflar från Ryfors Konfektyrer. that's it.


pappa gav ju mig ett bord igår, så det minsta jag kunde göra var ju att köpa godis åt honom.

mamma köpte en hel del hon också...


mumsmums

om tre kvart kommer mamma hit och då ska vi bege oss till Konsert&Kongress och Chokladfestivalen. åh vad det ska bli trevligt (och gott). ikväll ska jag till Anna och titta på Melodifestivalen. jag gissar att det blir ganska mycket hejande på the Ark och utbuande av Sanna Nielsen (brrr).
jag gissar så här på förhand att det blir en bra dag.

åh vad fint.

det är bra att ha en pappa som är möbelsnickare.
image16
här är mitt fina bord i liten storlek...
image17
...och uppfällt! nu ska jag bara köpa stolar också.

here we go...

nu finns det ingen återvändo. jag har slängt sängkläderna i tvättkorgen, så nu måste jag dammsuga och bädda rent. när jag är klar ska jag ta kort på världens finaste bord som pappa har gjort åt mig!

jag fattar inte att jag gör det här

jag skulle födas i slutet av juli. nu blev det närmare mitten av augusti istället vilket innebar att jag var ganska stor när jag väl kom ut (stackars mamma). sen fortsatte jag att vara rätt stor under mina första år. det finns väldigt mycket bildbevis, så va fan. här är jag i en kökslåda (och vad Sofie gör med munnen vet jag inte riktigt...).
image14
inget vidare ljus, men ni ser nog. jag är för stor för att missa...


snyft.

jag har djup och svår sorg. mina svarta Cheap Monday-jeans ligger på sin dödsbädd. inte så konstigt kanske med tanke på hur mycket jag har använt dem under åren. men nu är det nästan fel att kalla dem svarta längre och en del sömmar är rätt slitna... vad ska jag göra nu? jag behöver helt klart ersätta dem med något nytt, Dr Denims svarta kanske?

grattis!!!

dagens gratulation går till Sofia som precis har fått ett drömjobb, i Luxemburg! det är ju inte klokt vad häftigt! och jag ska komma och hälsa på...
image13

jaha frida, när ska du komma bort från Mantorp då?
snart. snart.

på lördag blir det förresten schlagerfest. jag tror den fortfarande är på... fast jag har avsagt mig värdinnerollen eftersom min 14"-tv inte riktigt håller måttet en kväll då tv:n står i centrum.

power to me!

idag har jag varit på mitt första riktiga Power Plate-träningspass. ni kanske minns att jag var på introduktion förra veckan, men idag drog det igång på allvar! dom tre första gångerna får man hjälp av en personlig tränare som sedan arbetar fram ett skräddarsytt träningspass. nästa gång måste banne mig ta med kameran för man ser för jäkla rolig ut när man står där och vibrerar...

ha ha, nu jobbar jag bara imorgon och på torsdag, sen är jag leeedig!

den här veckan...

...jobbar jag bara måndag till torsdag, sen är jag ledig fredag till onsdag! (jag har passat in två semesterdagar mellan schemalagda lediga dagar) det ska bli otroligt skönt att bara vara ledig. jag har inget speciellt inbokat, så jag är öppen för förslag.

jag passar väl på...

jag har redan publicerat kort från lördagen på min gamla blogg, men det känns som en bra start på den här att lägga upp lite fler. det var ju en så trevlig kväll och kort på the gang kan man inte få för många av.

varning: om ni är känsliga bör ni inte kolla noga på den översta bilden.

snuskannajoshelgodis i n?san

godis i näsan-bilden finns även på gamla bloggen men den är ju så rolig, speciellt när Cici sitter bredvid och är snygg som vanligt.


tadah!

nu verkar blogg.se funka igen, så jag tar tillfället i akt och börjar blogga här istället. har tidigare bloggat ett halvår här.

så nu mina kära vänner som länkar till mig får ni ändra adress...