årskrönika, del 2

då fortsätter vi.

årets konsoll: där blir det dött lopp mellan Wii och DS. jag älskar båda två. däremot kan jag kora...

årets spel: the legend of Zelda, phantom hourglass

årets film: har jag inte sett än, men jag tänker säga the Darjeeling Limited ändå. sådeså.

årets bonuspresent:
 

dagen efter min födelsedag hittade jag bland annat de här korten på min kamera. det var andra som var mer utmanande, men det är väl inte så snällt att publicera... känner ni igen någon?

 
årets blogg: eh...

årets djur på trampolin:  grisen.

årets ofredning: 

nu orkar jag inte komma på fler kategorier, så istället kommer en best of av årets bilder. varsågoda:

födelsedagar, bokcirklar, syjuntor, schlagerkväll, middagar, fester, tv-spelskvällar, halloween i en enda härlig röra! och det här är långt ifrån allt... vi har haft mycket kul i år!

grattis!

årskrönikan fortsätter ikväll, nu tar jag tillfället i akt och gratulerar dagens födelsedagsbarn.
image377

Alle och Ninni. grattis!


årskrönika, del 1

ärade läsare! det har blivit dags för mig att sammanfatta år 2007, detta i form av en högst personlig årskrönika. då så...

årets skiva: foundations - Kate Nash

årets låt: run for your life - Jack Penate

årets jobb: Sportif!

årets goodbye: City Gross.

årets förändring:
 
going back to my roots (born in Sjögestad)

årets t-shirt:   Frida likes gädda!

årets bästa beslut: att söka jobbet på Sportif. jag tvekade länge men sen gjorde jag det. halleluja. tvekan berodde främst på att jag inte visste om jag och Anna verkligen kunde jobba ihop. det kan vi. 

årets säl:  Helena.

årets "jag gillar att ta kort på mig själv i hotellsängar":

uppenbarligen var det jag under sommarens Prag-resa.

årets bästa fyllebild:  Anna på min födelsedag.

årets klubb: bokcirkeln, som lätt klår syjuntan.

fortsättning följer givetvis, jag har ju knappt börjat.











here we go again (som stakka bo skulle ha sagt)

det blev visst långledigt från bloggen över julen, det var inte alls meningen. sen sist har jag i alla fall firat jul samt jobbat. that's about it.

men idag har jag varit ledig. det var bra, för då fick jag chans att spendera en massa pengar vilket är precis vad jag har gjort idag. först var jag ute på Tornby och köpte en ny dvd-spelare (för pappas pengar) då min gamla har sagt upp sig. ja, den var faktiskt fem år vilket måste vara uråldrigt för en dvd-spelare.
sen åkte jag, mamma och Sofie till stan och åt på Ming och sedan ägnades resten av eftermiddagen åt shopping. nu är den nya dvd-spelaren inkopplad så jag kan äntligen se på alla julklapps-dvd:er (det där är helt klart inte ett korrekt ord....)


and now for something completely different:

ärade medlemmar av vår kära bokcirkel:
det har blivit dags att bestämma tid för vår nästa sammankomst, förslagsvis en onsdag i mitten eller slutet av januari. då jag tror att vi alla kommer att mötas på nyår ber jag er att ha kollat upp möjliga datum tills dess. eller lämna helt enkelt förslag här.

redo.

nu är jag hemma i Sjögestad och myser.

ikväll efter att jag kommit hit tog jag och mamma en promenad i Sjögestad samhälle (ja, city alltså). vi gick runt på alla gator (vilket tar ca en halvtimme) och kollade in julbelysningarna som folk har uppe. mycket fult. vårt hus är finast, såklart. annars var min favorit en husvägg där de hade satt upp stora röda bokstäver som stavade "GOD JUL".det var bara det att L.et var felvänt. jag skrattade så att jag tappade andan.

då så. granen är klädd, skinkan är klar (like I give a damn), endast tomten är vaken och allt sånt där så det är väl bara för mig att önska er alla en god jul.

ja, god jul!

kom, kom signade jul

det är jobb idag också, sen ska det firas jul så det ryker ur öronen. ah, jag kan knappast vänta... ja, jag är fortfarande lika barnsligt uppspelt varje år.

nu måste jag platta luggen och sen bege mig till jobbet. det har varit mycket den här veckan, men det var väl ingen som trodde nåt annat. och ja, julstressen är bättre på Sportif än CityG. extremt mycket behagligare stress till och med.

fredag. friday. ja ni vet.

igår tackade familjen för sitt vykort. jag hade korsstygnat "god jul för i helvete" på en väv och sen klistrat upp det på ett papperskort. finaste kortet någonsin. jag är glad att det kom rätt, så att jag inte hade bladat ihop det med farmors kort.

nu ska det jobbas, och ikväll ska vi till Cici.

nej, det går inte att leva utan tv.

en förfrågan till alla som är mer tekniska än jag:

det är inget fel med tv:n, antennsladden var det tydligen inte alls som krånglade så vad är felet? tv:n får inte in några signaler, är det antennuttaget som är boven i dramat? det finns väl ingen säkring som går till det uttaget, eller? usch, jag önskar att jag vore teknisk.

det är jobbigt utan tv.

hjälp.

jag lider.

snälla?

inget roomservice, ingen leila...

hor-tv.

eller snarare; hor-antennsladd. när jag kom hem från jobbet nu ikväll ville inte min tv funka. den kunde helt enkelt inte hitta någon tv-signal. det har varit lite glapp i antennsladden men tidigare har det bara varit att justera den lite så har det funkat igen. men inte idag. det vill sig inte alls. så jag har haft en tv-fri kväll (!!!). jag undrar när det hände senast...
alright, jag använde faktiskt tv:n ändå större delen av kvällen... jag har spelat wii-tennis och lyssnat på gamla U2-skivor. nu har jag lite ont i armen, så det är väl läge att sluta för idag.

idag hämtade jag ett paket på posten så nu har jag i princip fixat alla julklappar. en är fortfarande i produktion, om vi säger så...

julstress på helt olika sätt.

jag har ju en liten annan arbetssituation i år än ifjol. och även om det kommer att bli julstressigt så det räcker på Sportif så tror jag att det blir bättre än stressen på CityG. en stor skillnad är att Sportif har trevligare kunder, så det gör ju det hela mycket bättre. dags för en lista:


saker jag inte kommer att sakna i år:

-folk som ligger raklånga ner i kyldisken på jakt efter den perfekta julskinkan

-sillburkar som läcker på bandet

-att ha femton personer i kö och plötsligt bli akut kissnödig

-"det blir tvåtusenfemhundratre kronor. vill du ha det på summan?"
 "nä, gärna mindre, hö hö hö!"
(i regel män i övre medelåldern som tycker att de är hemskt roliga)

-öppet på julafton. fy fan.

godis, godis och lite mer godis.

nä, det blev ingen lägesrapport för jag och Sofie jobbade på bättre än Askungens möss. det gick nästan oförskämt bra, inget kokade över eller brändes vid. det här är vad vi åstadkom idag:

-knäck

-smörkola med apelsin och citron

-mjuk pepparkaka

-mozartkulor

-rocky road

-mintplattor med choklad

favoriten? smeten till den mjuka pepparkakan. den ville jag äta med sked, men det fick jag inte.
image364
ja det läskigt röda är alltså lingonsylt som Sofie håller på att röra ner i smeten.


image368
det jobbigaste med knäck är ju att hälla ner smeten i de där löjliga små formarna, därför häller jag min smet på bakplåtspapper. sen är det bara att klippa isär och slå in i papper. piece of cake.

image369
här håller vi på att röra ihop smeten till rocky road. det kanske inte ser så aptitligt ut men herregud så gott det var. vi smälte mängder av choklad som sedan blandades med marshmallows, dumlekolor, jordnötter och pistagenötter.


nu är jag fasligt mätt på godis. imorgon har jag säkert fått upp aptiten igen.

(hej kollegor, jag tar med smakprov till jobbet imorgon)


helgen hittills.

det höll igång ganska bra igår på jobbet, men ärligt talat trodde jag att det skulle vara mycket mer. oh well, de flesta väntar väl till sista veckan med sina julklappsinköp. så vi hann med att prata ganska mycket skit också, bl a fick vi en inblick i Pelles ungdom som rollspelare. det var lite lätt skrämmande.

om en liten stund ska jag åka ut till Sjögestad. vi har laddat upp med en liter grädde, kilovis med choklad, nougat, marsipan och nötter. nu jävlar vad det ska göras julgodis. jag återkommer med en lägesrapport.

halvtid

ja, halvtid in i min lediga dag alltså.

åh vad jag har shoppat idag! tyvärr nästan inget åt mig själv, men en jäkla massa julklappar. och nu blir det bakning, lussebullar för att vara exakt.
yum!

by the way, ni missade väl för guds skulle inte mig och Anna i Corren idag?

i mörka natten i midvintertid

oj oj OJ vad jag har lussat i mina dagar. det börjades redan på dagis och fortsatte ända upp till gymnasiet. det har lussats i skolor, i kyrkor, på företag. ha, sista gången blev faktiskt ett uppträdande på Cupolen i Linköping, accompanjerat av Lotta Engberg. lite lätt pinsamt.

nu ska jag snart till jobbet, glad lucia allihop. men:
var inte så korkade nu att ni leker riktiga Lucia, att riva ut sina ögon är jättedumt.

häpp!

(o)behag.

idag hade vi roligt på jobbet vill jag lova. jag tror vi kan tacka Elbjörn lite för det, vi står inte och huttrar för att det är så kallt längre. idag fick vi jättefina underklädes-set från Svea som både jag och Anna blev kära i, tyvärr uppstod ett litet problem...
vi fyllde inte ut bh:n i den minsta storleken. what to do, what to do!? (som vi sprang runt och skrek i desperation) ja man får helt enkelt avstå, dock passade en av varianterna på mig. alltid nåt.

ikväll har jag och Sofie planerat söndagen lite mer, imorgon ska vi skriva klart shoppinglistan. vi måste bara räkna ut exakt hur mycket choklad vi måste köpa (kilovis om jag får bestämma). ja jävlar vad det ska göras julgodis.



jag ber förresten om ursäkt för den dåliga ordvitsen i rubriken. jag kunde inte låta bli.


wii, mii och lite fläkt.

jag är inne i en liten wii-period just nu. ikväll skapade jag några nya miis* som jag är riktigt nöjd med. ni förstår, jag baserar alla mina miis på någon verklig eller fiktiv person. i min samling finns nu bl a Gil Grissom, Jesus, Frodo, Haldir, hela min familj, Buffy och Owen Wilson. jag har försökt mig på en del andra, men blir det inte likt så får det vara.


*avatarerna i wii. vet ni inte vad avatarer är får ni väl slå upp det, puckon.


idag på jobbet kom en gammal vän på återbesök:
image363
värmefläkten Elbjörn! don't ever leave us again. våra stelfrusna kroppar har saknat dig. (det har varit hyfsat kallt på jobbet, om ni hade råkat missa det...)

hej och godnatt.

knäck det ni.

t v å ynka veckor kvar till julafton! det är ju galet... den rätta julstämningen har inte infunnit sig än, jag skyller på vädret och att jag inte har julpysslat eller julbakat nåt än. det sistnämnda ska jag och syrran råda bot på under hela söndagen, då vi ska julbaka tills vi kollapsar. åh, jag längtar... det ska bli knäck, kola, rocky road, mjuk pepparkaka och jag-vet-inte-vad. åh.
image362
leilas rocky road. jag tror jag dör.

frida loves frodo

utrustad med en flaska julmust och en skål popcorn är jag nu redo för kvällens underhållning; Sagan om Konungens återkomst (den nördiga förlängda versionen givetvis). någon dag när jag verkligen inte har något bättre för mig ska jag ha ett Sagan om Ringen-maraton och titta på alla tre förlängda versioner i ett streck. det borde väl ta ett halvt dygn... jag står för min nördighet.
image361
puss & kram,
frida/frido/froda/whatever

julfest på Platens!

nu jävlar ska det bloggas. för det första: thank god att jag är ledig idag, för det blev ganska sent igår. jag var på Platens från nio till halv tre, men har ingen aning om hur jag spenderade all den tiden... men oj vad roligt vi hade!

när gästerna kom stod vi och delade ut julklappar och ölbiljetter, vilket blev väldigt uppskattat.



sen posade vi ganska fult:
image348
image350
ja ja, det hör ju till...

Ital Skurk spelade julmusik och lite annat, och efter spelningen kidnappade jag den ena sångarens hatt.
image351
image352
ja den passade jag verkligen inte i.

nämde jag att det var en kändisfest?
image353
med en hel kändis! Musse spelade skivor och var sjukt trevlig. dessutom har han dom roligaste öronen jag har sett.

sen drack vi mycket sprit och fuldansade, precis som det ska vara. en härlig kväll!


en väl uträknad kurva.

min beräknade humörskurva inför morgondagen:

morgon: neutral
förmiddag: låg
mitt på dagen: neutral
eftermiddag: något högre
kväll: hög som ett hus (kurvan, inte jag)

alltså; på förmiddagen ska jag på min mosters begravning. otroligt ledsamt. sen ska jag samla mig lite och på eftermiddagen ska jag jobba några timmar. på kvällen är det julfest, som jag tror kommer att bli jätterolig! snacka om en konstig mix på en och samma dag...

jag är en synnerligen god människa.

nu har jag precis skänkt pengar till Röda Korset. jag brukar göra det varje år för sen kan jag köpa en jäkla massa julklappar med gott samvete. jo då, så att...

gissa vad jag har gjort på jobbet idag? that's right folks, slagit in julklappar till festen på torsdag. vi är väl uppe i 185-190 stycken nu. en del grejer man skulle vilja ha själv, mycket jag klarar mig utan. fast jag och Anna fick faktiskt var sin grej idag...

imorgon är det tisdag, sen är det onsdag och eftersom det är så löjligt uppenbart att jag verkligen inte har något mer att skriva avslutar jag med ett filmcitat och går och borstar tänderna.


-You didn't tell me Barbara had a Jag. I've always wanted to drive one of those.
-Yeah, well, it's Philip's, okay? He won't let anybody near it. Honestly, I put half a Mars bar in the glove box once and he chased me around the garden with a bit of wood...


söndagen.

idag har jag och Pelle jobbat. vi var bara två idag men det räckte mer än väl. eftersom det inte fanns så många kunder att betjäna passade vi på att göra andra saker, som att slå in obscent många julklappar till festen på torsdag. ni har väl för guds skull inte missat att Sportif har julfest på Platens på torsdag? det kommer att bli kul, med eller utan luciakrona på huvudet (don't even ask...)



-Hey, you're in the army, yes?
-No, I just have short hair.




söndagsöppet.

det blir visst jobb sju dagar den här veckan, eftersom jag ska jobba idag också. men tiden känns acceptabel, 12-16. jag har sovit länge, precis ätit en stor frukost och nu ska jag göra iordning mig.
det har varit ganska fullt upp på jobbet den här veckan, det gillar jag! igår var det många som handlade julklappar, vi får se om det blir samma sak idag.

idag är det första advent! fira ordentligt nu allihopa!
image343