ett litet recept kanske?
det är så galet skönt att få komma ut till Sjögestad och stöka runt i ett stort kök. igår passade jag på att göra äppelkaka i långpanna, som borde räcka ett tag. mamma blev hemskt nervös när hon hörde att jag inte hade något recept så jag rotade fram ett recept och sa "den här ska jag göra!". så fort hon hade gått ut började jag freestyla, det blir ju mycket roligare då. resultatet blev i alla fall väldigt bra, tyckte de 75% av min familj som äter äppelkaka (Sofie tycker att tillagad frukt är en styggelse).

fridas freestyle-äppelkaka
8-10 äpplen, lite beroende på storlek
kanel & vaniljsocker
3 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
250 g margarin
skala och skiva äpplena, lägg i en skål och pudra över lite vaniljsocker och mycket kanel.
blanda vetemjölet med bakpulvret.
smält margarinet.
vispa socker och ägg pösigt. vänd ner mjölblandningen och till sist margarinet.
häll smeten i en smord & bröad långpanna, 30*40 cm.
tryck ner äpplena i ett snyggt mönster.
grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter mitt i ugnen.
ät kall eller ljummen. den här kakan blir mer som sockerkaka än paj, så det behövs ingen glass eller vaniljsås till.(men det kan ju inte skada...)
sådär ja.

fridas freestyle-äppelkaka
8-10 äpplen, lite beroende på storlek
kanel & vaniljsocker
3 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
250 g margarin
skala och skiva äpplena, lägg i en skål och pudra över lite vaniljsocker och mycket kanel.
blanda vetemjölet med bakpulvret.
smält margarinet.
vispa socker och ägg pösigt. vänd ner mjölblandningen och till sist margarinet.
häll smeten i en smord & bröad långpanna, 30*40 cm.
tryck ner äpplena i ett snyggt mönster.
grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter mitt i ugnen.
ät kall eller ljummen. den här kakan blir mer som sockerkaka än paj, så det behövs ingen glass eller vaniljsås till.(men det kan ju inte skada...)
sådär ja.
Kommentarer
Trackback